Bezár

Hírarchívum

gamification

Online International Week az SZTE Gazdaságtudományi Karon

Online International Week az SZTE Gazdaságtudományi Karon

2021. március 29.

13. alkalommal rendezték meg az SZTE Gazdaságtudományi Karon a már hagyománynak számító International Week programot, ezúttal online formában. A virtuális tér ellenére az érdeklődés töretlen, hiszen 10 különböző országból és 16 partnerintézményből érkeztek vendégoktatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán minden évben megrendezik az International Week-et. A kiemelt fontosságú esemény célja a GTK külföldi kapcsolatainak ápolása, valamint a hallgatók nemzetközi tapasztalatszerzése. Az idei évben – a szokásoktól eltérően – online formában csatlakozhattak a résztvevők: Mexikótól egészen Japánig akadtak érdeklődők a programokra.

 

A rendezvény március 22-én egy workshoppal indult, ahol a GTK oktatói, dr. Prónay Szabolcs és dr. Kéri Anita jóvoltából bemutatkozott a karon zajló Erasmus+ nemzetközi projekt, az ISGEE (Gamifying Entrepreneurship Education). A hét országon átívelő fejlesztésben a résztvevő kutatók olyan egyetemi oktatásban használható, ingyenes online játékot hoztak létre, amelynek célja a vállalkozói kompetenciák fejlesztése. A workshop során az érdeklődők a már elkészült játékot is kipróbálhatták.

 

Az International Week középpontjában március 23-25. között, a 22 vendégoktató közreműködésével tartott 21 minikurzus színesítette a programot, amelyekre nemcsak a GTK mesterképzésein tanuló hallgatók jelentkezhettek előzetesen, hanem a partnerintézmények hallgatói is. A különböző gazdasági témájú minikurzusok teljesítéséhez a hallgatók órai jelenlétére, valamint a vendégoktatók által meghatározott követelmények teljesítésére volt szükség.

 

A rendezvény jó hangulatához minden évben hozzájárulnak a közösségépítő programok is, amelyek a jelenlegi helyzetben is fontos szerepet kaptak. A vendégoktatókat kedd délután egy közös online pörköltfőzésre, szerda délután pedig egy virtuális szegedi városnézésre invitálták a szervezők.

 

Az International Week lebonyolításáért köszönetet mondott a kar a szervezőknek, Kéri Anitának, Kovács Melindának, Prónay Szabolcsnak és Pusztai-Varga Ildikónak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek