SZTE Info

image.aspx

Folytatódik a Mentor(h)áló Pedagógiai Esték tavaszi sorozata

Hatalmas érdeklődés mellett, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes egy korábbi előadásával az online térben indult útjára a Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozat 2021-es tavaszi évada - az ingyenesen elérhető előadást több ezren követték!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jövő kedden "újabb nagyágyúval" folytatódik a népszerű sorozat - egy kivételes sportpályafutás, egy rendkívül rokonszenves előadó, egy izgalmas és érdekes előadás következik a 8.000 méter feletti világról. Március 23-án, kedden este a Mentor(h)áló és az IH "virtuális színpadán" Magyarország legismertebb expedíciós hegymászója, Klein Dávid online előadása következik!


Az előadás időpontja: 2021. március 23. kedd 18.00 (fontos tudni, hogy az előadás a meghirdetett kezdőidőponttól számított 24 órán belül - 2021. március 23. kedd 18.00-tól március 24. szerda 18.00-ig - tekinthető meg!)

Az előadás címe: Bizonytalanság, válság, újrakezdés - ONLINE ELŐADÁS!

Előadó: Klein Dávid, Magyarország legismertebb és legnépszerűbb expedíciós hegymászója


Az előadás virtuális helyszíne itt érhető el: https://ihrk.streamtar.eu/

Jegyek mindössze 1.500,- Ft-ért az IH jegyértékesítési felületén kaphatók itt: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu

Az előadás további részletei a Mentor(h)áló Facebook oldalán olvashatók: https://www.facebook.com/azigazimentorhalo 


A tavaszi évadban mostantól minden kedden este 18.00-19.00 között vadonatúj előadások várhatók - az előadók között sok-sok olyan ismerős arc tűnik fel, akik korábban a közönség nagy kedvencei voltak. A sikeres újraindulás hatással lehet a remények szerint ősszel személyes jelenléttel visszatérő IH-s előadásokra – a szervezők mindenki támogatását előre is köszönik.


További részletek a Mentor(h)áló honlapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.