SZTE Info

Coursera_nyito

Világszínvonalú képzéseken vehetnek részt a Szegedi Tudományegyetem munkavállalói

A Coursera for SZTE program tanfolyamait hazánkban elsőként a szegedi egyetem hallgatói és oktatói vehették ingyen igénybe. A világ vezető intézményeinek és vállalatainak kurzusait most már a nem oktató munkavállalók is ingyenesen elérhetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Coursera 80 millió hallgatóval és 7 ezernél több kurzussal jelenleg a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a világ vezető egyetemeinek és vállalatainak (pl. a Stanford Egyetem, a Yale Egyetem, az IBM és a Google) legjobb képzései érhetőek el. Ezek elvégzését a Coursera hivatalos igazolással támasztja alá.

 

A Szegedi Tudományegyetem a Coursera for Campus programhoz 2020 tavaszán csatlakozott azzal a céllal, hogy a tananyagok az online oktatás idején segítsék a hallgatók előrelépését, illetve az oktatók módszertani és szakmai fejlődését. Mostantól az online tananyagok minden szegedi egyetemi polgár számára elérhetőek.

 

Az online kurzusok, képzések egyre értékesebbek a munkaerőpiacon, azt jelzik, hogy tulajdonosuk széles körben tájékozott, nyitott a fejlődésre és a folyamatos tanulásra. A Coursera felületen olyan, a mindennapi munkában nagyszerűen alkalmazható tudást nyújtó tanfolyamok is fellelhetőek, mint például a magyar fordítói közösség munkájának köszönhetően magyarul feliratozott Microsoft Excel kurzusok a kezdőtől a haladóig.

 

Dr. Jerney Leona, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársa a Facebook által ellenőrzött és igazolt, a közösségimédia-marketinggel foglalkozó kurzusokkal kezdte a tanulást a Courserán. „A munkám során fontos, hogy ismerjem a legnépszerűbb közösségimédia-oldalak működését, így nagyon jól jött, hogy megtanulhattam többek között azt, hogyan kell posztot írni, kreatív anyagokat készíteni és megjelenéseket időzíteni. Sok műhelytitkot elsajátíthattam, ráadásul első kézből.”

 

A Coursera felületén a pár hét alatt elvégezhető kurzusok mellett hosszabb képzésekre is lehet jelentkezni. Az úgynevezett professional certificate-ek, mint a Facebook közösségimédia-marketing képzése is, egy-egy nagyvállalat által ellenőrzött és jóváhagyott tartalmat kínál, és a vállalat által felügyelt vizsgával zárul. A legrövidebb tananyagok pár órásak, mint a Google Sheet tananyaga, és távoli asztal elérhetőséget biztosítanak, ahol ki lehet próbálni a különböző programokat.

 

A Coursera kurzusainak különlegessége, hogy elvégzésük kötetlen, ezért azok számára is sikeres tanulást biztosít, akik a munka mellett nehezen szánnák rá magukat egy újabb tanfolyamra. A képzések bármikor elkezdhetők, mindenki a saját ritmusában haladhat, ha pedig a képzés mégsem váltaná be a hozzá fűzött reményeket, következmények nélkül abbahagyható. Az online felületen az egyes tanulási egységek 10-15 percesek, videóból, rövid olvasmányokból, önellenőrző tesztekből állnak, azaz szórakoztató és gyors sikerélményt adó módszerrel vesznek rá mindenkit a tanulásra.


További tájékoztatás a regisztrációról itt érhető el.


A munkavállalók képzése a Szegedi Tudományegyetemen valósult meg az Európai Unió támogatásával. Projektazonosító: EFOP-3.4.3-16- 2016-00014


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.