Bezár

Hírarchívum

konf_nyito

Az SZTE Konfuciusz Intézet hallgatói taroltak a Chinese Bridge kínai nyelvi verseny magyarországi döntőjén

Az SZTE Konfuciusz Intézet hallgatói taroltak a Chinese Bridge kínai nyelvi verseny magyarországi döntőjén

2021. június 01.
2 perc

Soha nem szerepeltek még olyan jól az SZTE Konfuciusz Intézet hallgatói a Chinese Bridge kínai nyelvi versenyen, mint idén. Az egyik legjelentősebb megmérettetés hazai döntőjében, az egyetemisták között első lett Samaneh Raiss Shaghaghi, az SZTE GTK hallgatója, a középiskolások kategóriájában pedig az Intézethez rendelt Eötvös Gimnázium Konfuciusz Tanterem végzős diákja, Csóti Renáta a második helyen végzett. Ő a Szegedi Tudományegyetemre felvételizett.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén már 20. alkalommal rendezték meg a Chinese Bridge (Kínai Híd) kínai nyelvi verseny magyarországi döntőjét a külföldi egyetemi hallgatók számára, és 14. alkalommal mérhették össze a tudásukat a magyarországi középiskolások. A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet versenyzői beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: az egyetemista kategóriában első, a középiskolás kategóriában második helyezést értek el. Az Intézet, 2012-es fennállása óta először ért el egy évben, mindkét korosztályban ilyen kiváló helyezést. Mindkét diák felkészítő tanára Xu Xiaolu Luna volt.


Samaneh.R.S_bemutatoja


Samaneh Raiss Shaghaghi, az SZTE GTK hallgatója egy 4 perces kínai nyelvű beszéddel készült, melynek sikeres előadása után tökéletesen megválaszolta a zsűri által feltett nyelvészeti kérdéseket. A Kínához köthető tehetség-bemutató versenyszámban – amelyet videón kellett előzetesen megküldeni – az iráni hallgató a „Love Wounds” című kínai dalt énekelte, amely alatt a háttérben „A fehér kígyó eredete” animációs videó és saját maga által előadott hagyományos kínai tánc volt látható. Összesített pontszáma alapján Samaneh Raiss Shaghaghi – kínai nevén Shen Mei – nyerte meg egyetemista kategóriában az országos bajnokságot.

 

A középiskolások számára rendezett versenyen Csóti Renáta, kínai nevén Qiao Na, az Eötvös Gimnázium kínai nyelvből frissen érettségizett diákja képviselte az Intézetet. Az elegáns qipao-t (hagyományos kínai ruhát) viselő versenyző beszédében a kínai kalligráfia és festészet összefüggésében mondta el tapasztalatait a kínai nyelv tanulásáról az „otthon” fogalmáról. A tehetség-bemutató szám során Qiao Na elénekelte a Kínában jól ismert „Chengdu” című dalt. A gyönyörű dalt Kína és Magyarország folyamatosan változó lenyűgöző háttérképei kísérték. Szoros versenyt követően, a Szegedi Tudományegyetemre felvételiző Csóti Renáta második helyezést ért el a középiskolások versenyén.


5._CsotiR_bemutatoja

 

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete, miközben jelentős munkát végez a kínai oktatás és Kína megismertetése terén, aktív szerepet vállal a kínai nyelvtanulók tehetségkutatásában és tehetséggondozásában. A kínai és a magyar igazgatók figyelmének és odaadásának, a nyelvtanárok és munkatársak őszinte együttműködésének, valamint a szorgalmas és alázatos munkának köszönhetően az SZTE Konfuciusz Intézet az elmúlt öt év alatt már mind egyetemi, mind középiskolai országos kínai nyelvi versenyen szerzett első helyezést, ami a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme által a világban létesített tíz Konfuciusz Intézet közül egyedül a szegedi intézetnek sikerült.


A versennyel kapcsolatos további információk az SZTE Kunfuciusz Intézet honlapján olvashatók.


SZTEinfo

Fotó: SZTE Konfuciusz Intézet



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek