SZTE Info

Sargulas

Sárgulás a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Kara 2021. június 25-én, pénteken rendezi meg a Ballagási és oklevélátadó ünnepséget, valamint a látványos sárgulási fogatos felvonulását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepség a kar Andrássy út 15. szám alatti épületének udvarán, 2021. június 25. pénteken, délelőtt 10 órakor kezdődik. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán 33 hallgató szerzett végzettséget felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben illetve szakirányú továbbképzésben, ők kaphatják meg oklevelüket az ünnepségen, amely délelőtt 11 órakor ér véget.

 

Pénteken délután látványos fogatos felvonulás indul 15 órától a Kutasi úti Tangazdaságtól. A sárgulási menet az Andrássy út, Oldalkosár utca útvonal érintésével 16 órakor térzenével érkezik a Kossuth térre. A végzősök ruhája az ebben az időszakban sárguló búzára utal és arra, hogy ahogyan a gabona, a diákok is „beértek”.

 

A programok látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.