SZTE Info

alma_nyito

Az Év Alumni Pedagógus Nagykövetét keresi a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater szervezete

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater szervezete második alkalommal keresi az év legaktívabb pedagógusait, hogy lelkiismeretes munkájukat elismerje Az Év Alumni Pedagógus Nagykövete Címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Alma Mater 2017 őszén kezdte el az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer kiépítését, amely többek között azt a célt szolgálja, hogy az adott év legaktívabb pedagógusainak köszönetét fejezze ki azért, mert az adott rendszer tagjaiként sokat tesznek diákjaikért és vállalják, hogy a jövőben is ugyanolyan elhivatott partnerei maradnak a Szegedi Tudományegyetemnek, mint eddig.


A legaktívabb pedagógusokat Az Év Alumni Pedagógus Nagykövete Címben részesítik. A kitüntetést idén három pedagógus kapja meg. Kitartó munkájuk elismeréseként a cím mellett egyszeri, 100.000 Ft tiszteletdíjban is részesülnek.


cikkbe_4
Az Év Alumni Pedagógus Nagykövete Címet 2019-ben Erdélyi Eszter és Almádi Róbert tanárok kapták meg lelkiismeretes munkájukért, amellyel az SZTE-t támogatják.


Pályázni az alábbi űrlap kitöltésével és a www.uniszegedalumni.com oldalra való regisztrációt követően, az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer nevű zárt csoportban megosztott digitális tananyag feltöltésével tehetik meg a pedagógusok, 2021.06.28-ig.


További információ Gila Adrienntől, a pályázat koordinátorától kérhető a gila.adrienn@szte.hu email címen.


Jelen pályázat a Szegedi Tudományegyetemen valósul meg az Európai Unió támogatásával. Pályázati azonosító: EFOP-3.4.4-16-2017-00015.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Az „AP4 – Képzők képzése, nagyköveti rendszer („antenna rendszer") kiépítése, alumni” alprojektben fő célkitűzésként az MTMI területet érintő mentori / nagyköveti rendszer, hálózat kialakítása valamint a természettudományos készségfejlesztő és kommunikációs módszertani szolgáltatások kialakítása és működtetése valósul meg készségfejlesztő programok kidolgozásával, melynek célcsoportja a közoktatásban tanuló diákok, akiket a pedagógusok és hallgatók pályaorientációs továbbképzésével kívánunk elérni.SZTEinfo - Pósa Tamara

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.