SZTE Info

REOK-nyito

Dr. Letoha Annamária Szeged kedvenc doktornője

A szegedi polgárok szavazatainak köszönhetően Dr. Letoha Annamária, belgyógyász, az SZTE Járványügyi Ellátó Központ igazgatóhelyettese vehette át tegnap a REÖK Dicsőségfal oklevelét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Reök Kézműves Cukrászda közönségszavazást indított Szeged Napja alkalmából. Május 17-től kezdve egy héten át, minden nap egy-egy kategóriában lehetett voksolni szeged büszkeségeire: olyan orvosokra és kutatókra, női és férfi sportolókra, színészekre, zenészekre és tanárokra, akiknek sokat köszönhet a város.


REOK-GALERIA
Dr. Letoha Annamária (középen) átveszi az elismerést


Közel félezer voksot követően, az orvosok és kutatók közül Dr. Letoha Annnamáriára érkezett a legtöbb szavazat, aki június 8-án vette át a díjat.


REOK-GALERIA3


SZTEinfo - Császár Dorina

Fotó: REÖK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.