Bezár

Hírarchívum

IMG_1055

Csúcskategóriás versenyzongorát szerzett be az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar

Csúcskategóriás versenyzongorát szerzett be az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar

2021. június 30.

Több mint 70 millió forint értékű az a csúcskategóriás versenyzongora, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara szerzett be. A Steinway & Sons D-modellnek városszerte nincs párja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Régóta dédelgetett álmunk vált valóra azzal, hogy sikerült beszereznünk ezt az elképesztően szép, magas minőséggel bíró, különleges hangzású zongorát, amelyet egyelőre a Liszt Ferenc-teremben helyeztünk el. A hangszer az intézmény felújítása után, a későbbiekben a Fricsay-hangversenyteremben kap majd helyet – mondta el Nátyi Róbert. Az SZTE BBMK dékánjától megtudtuk: a Steinway & Sons D-modell versenyzongora majdnem 3 méter hosszú és közel 500 kiló. Nyolcvan százaléka a legjobb minőségű faanyagokból, kézzel készült, egy régóta alkalmazott és jól bevált koncepció alapján. 12 ezer alkatrészből áll és egyenesen Hamburgból érkezett a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra.


Uj_zongora_a_BBMK-n
Képgaléria a versenyzongora érkezéséről.


A versenyzongorára több forrásból – többek között minisztériumi támogatásból és a Magyar Művészeti Akadémiától – szerzett pályázati támogatást a kari alapítvány. A dékán elmondta, hogy a beszerzések a hangszerfelújítási programnak köszönhetően tovább folytatódnak: új vonós, réz- és fafúvós hangszerekkel.A Steinway & Sons D-modell versenyzongorát, amely városszerte egyedülálló, a hangversenyek résztvevői mellett igénybe vehetik a karon oktató, művészi hivatást választott tanárok is.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek