Bezár

Hírarchívum

konf_nyito

Négy év után elbúcsúztatták az SZTE Konfuciusz Intézetének kínai igazgatóját

Négy év után elbúcsúztatták az SZTE Konfuciusz Intézetének kínai igazgatóját

2021. július 22.
2 perc

Dr. Wang Lei 2017 októberében érkezett a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme képviseletében, hogy elfoglalja a kínai igazgatói posztot a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének élén. 2021. július 22-én, Prof. Dr. Zakar Péter, az SZTE Nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese köszönte meg a leköszönő igazgató munkáját és adta át neki az elismerő oklevelet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ünnepélyes keretek között, szűk körben búcsúztatta el az SZTE Konfuciusz Intézetének kínai igazgatóját, Dr. Wang Leit az Egyetem. Prof. Dr. Zakar Péter 2019 decemberében járt Kínában, ahol az SZTE képviseletében részt vett a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme alapításának 70. évfordulóján, valamint a Konfuciusz Intézetek Központja által rendezett, Nemzetközi Kínainyelv-oktatási Konferencián. Már ezen alkalommal is hosszasan egyeztettek a szegedi egyetemi munkáról.


2021. július 22-én, Prof. Dr. Zakar Péter, az SZTE nevében köszönte meg Dr. Wang Lei Szegeden eltöltött négy éve alatt, az Intézet fejlesztése és a kínai kapcsolatok erősítése érdekében végzett munkáját. A találkozó során a rektorhelyettes átadta az egyetem által készített köszönő oklevelet az igazgatónak. A megbeszélésen részt vett Mohr Richárd is, az Intézet magyar igazgatója.


konf2

 

Prof. Dr. Zakar Péter elmondta, hogy Dr. Wang Leinek fontos szerepe volt a Szegedi Tudományegyetem kínai kapcsolatainak kibővítésében, különösen a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemmel, valamint azon keresztül más, európai egyetemi szövetségekkel is sikerült megkezdeni a közös munkát, például az S-Group-pal (Universities in Europe).


A beszélgetés során Wang Lei ismertette a Konfuciusz Intézetek kínai irányításával kapcsolatos, az alapítványi átalakulást érintő változásokat, ezen kívül elhangzott a megbeszélésen, hogy a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme a továbbiakban lényegesen nagyobb szerepet fog kapni az együttműködésben, ezért a rektorhelyettessel is megállapodtak abban, hogy a szegedi és a sanghaji egyetemek törekszenek a már meglévő, kitűnő kapcsolatuk további fejlesztésére.


Az SZTE Konfuciusz Intézetének új, kínai igazgatója Dr. Luo Ping várhatóan szeptember elején érkezik Szegedre. Az új igazgató a fordítástudományok szakértője, így várhatóan a segítségével ebben a tekintetben is tovább erősödhet az SZTE Konfuciusz Intézetének tevékenysége.

 

SZTEinfo

Fotó: SZTE Konfuciusz Intézet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek