Bezár

Hírarchívum

weboldal_nyito_kutatok_ststisztika

Statisztika a hétköznapokban - Hogyan modellezhetők mindennapi életünk egyes területei?

Statisztika a hétköznapokban - Hogyan modellezhetők mindennapi életünk egyes területei?

2021. január 22.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem 12 karán számtalan tudományterülettel foglalkoznak az egyetem oktatói, kutatói. Munkájuk legjavát minden évben bemutatják a Kutatók Éjszakáján. Sorozatunkban a 2020-as előadásokból válogatunk. Elsőként a Gazdaságtudományi Kar két oktatójának előadását ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az érdekes és mindennapjainkhoz kötődő témák tantermi órákon való alkalmazása kiemelt jelentőséggel bír.


Hogyan lehet megfogható, hétköznapokhoz kapcsoló témákat a statisztika oktatásban alkalmazni? A kérdés megválaszolására Dr. Kazár Klára és Kuruzczleki Éva gyakorlati példákon keresztül mutatja be a statisztikákat. A példákkal a hétköznapi életben is találkozhatunk, legyen az sportteljesítmény vagy időjárás előrejelzés. Az előadás ide kattintva tekinthető meg.

statisztika_a_hetkoznapokban_02

Dr. Kazár Klára, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának adjunktusa, Kuruczleki Éva, az SZTE GTK tanársegédje. Oktatási területük a statisztika, kutatásaik szélesebb területet fednek le: statisztikai módszerek alkalmazása a marketingkutatásban és a márkaközösségek vizsgálata is megjelenik kutatási témáik között a statisztika oktatási és módszertani kérdésein túl.

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek