SZTE Info
pexels-armin-rimoldi-5553078

Sikeres záróvizsgát tettek a mérnökök az SZTE Mezőgazdasági Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán újdonsült mérnökök tettek sikeres záróvizsgát. Az új félév új képzéssel és kiemelkedő számú mesterképzéses jelentkezővel indul.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tanulmányai végére ért a Precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzési szak első évfolyama is. A hallgatók a Mezőgazdasági mérnöki alapképzésen (angol és magyar nyelven, levelező és nappali tagozaton), Vadgazda mérnöki alapképzés levelező tagozaton, Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzés levelező tagozaton, Mezőgazdasági értékbecslő szaktanácsadó szakon, illetve Precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzésen végeztek.

 

A vizsgákat a hallgatók a járványügyi intézkedések maximális betartása mellett személyes jelenléttel tették a szakmai és akadémiai bizottságok előtt.

 

2021. februárban új szakmérnöki képzéssel bővül a Mezőgazdasági Kar kínálata. A Fenntartható precíziós kertészeti szakmérnök/ szakember szakirányú továbbképzési szak a fogyasztói igényeket és az arra való adekvát termelői választ középpontba helyezi. A mai kor követelményeinek megfelelő, specifikus elméleti tudásra alapozó, széles gyakorlati tudást biztosító képzés, a kertészeti növényházi és az ökológiai termesztés területén.

 

Az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara országosan első helyen végzett ebben a félévben a Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakra jelentkezők tekintetében. Összesen 30 fő jelentkezett erre a képzésre különböző egyetemeken, közülük 17-en az SZTE MGK-n kezdik meg MSc tanulmányaikat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.