Bezár

Hírarchívum

1073388IMG1380-scaled
A megyei önkormányzat és az SZTE együttműködése

A megyei önkormányzat és az SZTE együttműködése

2021. január 20.
2 perc

Gyakorlati képzésre várja a tervek szerint szeptembertől a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. A jelentkező diákok a terület- és településfejlesztés területén szerezhetnek tapasztalatokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 19-én együttműködési megállapodást írt alá Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke és Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat épületében.


1073380IMG1383-scaled-001


Feladatkör-változás


Egy újabb fejezetéhez érkezett a megyei önkormányzat és annak feladatköre – jelentette be Gémes László. – Az önkormányzati feladatvállalás jó néhány év óta kicsit átszerveződött, a megyei önkormányzat feladatköre is 2013 óta a klasszikus intézményfenntartói feladatból átalakult egy terület- és településfejlesztési irányvonallá. Azóta az operatív programok előkészítésében és lebonyolításában volt szerepe a megyei önkormányzatnak, és a következő időszakban is a Versenyképes Magyarország Operatív Program előkészítésén dolgozunk. Ehhez sok szakembert kell igénybe vennünk – részletezte a megyei közgyűlés elnöke.


Hallgatók a terepen


A megyei önkormányzat mellett a települési önkormányzatok feladatköre is átrendeződött: a klasszikus intézményi fenntartói feladataik mellett a hangsúly a települések fejlesztésére helyeződött. - Úgy gondoltuk, hogy az egyetemistáknak gyakorlati helyet kívánunk biztosítani a megyei önkormányzatnál, hiszen rengeteg kiváló szakember kerül ki az egyetemről. Nálunk megismerkedhetnek a terület- és településfejlesztéssel, ki tudnak kerülni az önkormányzatokhoz, tisztába kerülnek a megyei települések fejlesztési terveivel, ezáltal hasznos és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek ahhoz a lexikális tudáshoz, melyet az egyetemen kapnak – fogalmazott Gémes László.


Fontos lépcsőfok


Az együttműködés a gyakorlatban a tervek szerint szeptemberben indul majd, a megyei önkormányzat létszámkorlát nélkül várja a hallgatókat, akik a szegedi egyetem bármely szakáról jelentkezhetnek a képzésre.


– A Szegedi Tudományegyetem egyik fő koncepciója, hogy számos területen fejlesztjük az oktatásunkat. A duális képzéssel a gyakorlati oktatás az egyik legfontosabb számunkra. A megyei önkormányzattal most kötött megállapodás különösen fontos lépcsőfok, hiszen látható, hogy a következő években igen komoly területfejlesztés várható, melyben egyetemünk mint a régió egyik legfőbb tudományos és oktatási központja, részt szeretne venni – mondta Rovó László.


Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek