SZTE Info

mgk_nyito_

Megújul az SZTE Mezőgazdasági Kar kollégiuma

Szépül az SZTE Mezőgazdasági Kar kollégiuma: a közel 300 fő befogadására alkalmas épület két szintje kap most új ruhát. A beruházás értéke mintegy 23 millió forint.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Felújítják a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar kollégiumának két szintjét: a közel 300 fő befogadására alkalmas épületben január 4-én kezdték meg a munkálatokat.

 

- A 3. és 4. emeleten a szobák, a közös helyiségek és a folyosók lesznek kifestve, valamint az első és hátsó lépcsőházak továbbá az aula – mondta dr. Jakab Péter, az SZTE MGK általános dékánhelyettese.

 

A festés mellett 20 új beltéri és egy kültéri ajtót is kap a kollégium, valamint a linóleumot is cserélik a folyosókon és a lépcsőházban is.


mgk

 

A négyszintes épület két szintjének felújítása mintegy 23 millió forintba kerül, a munkálatokat várhatón február végére-március elejére fejezik be.

 

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a kollégiumával együtt Hódmezővásárhely központjában, parkosított udvarban található. A kollégium négyemeletes épülete a Petőfi utca felől közelíthető meg. Az intézmény közel háromszáz férőhelyével a Mezőgazdasági Kar nappali és levelező tagozatos hallgatóinak biztosít egész évben kollégiumi férőhelyet, a hallgatóknak számos szolgáltatásokat nyújtva.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.