Bezár

Hírarchívum

ESN_nyito

Jótékony célú zenés programjával díjat nyert az SZTE külföldi hallgatóit segítő „ESN Szeged”

Jótékony célú zenés programjával díjat nyert az SZTE külföldi hallgatóit segítő „ESN Szeged”

2021. január 24.
2 perc

Együtt zenéltek és tartós élelmiszert gyűjtöttek az SZTE külföldi és magyar hallgatói. Ezzel a programjával a Szegedi Tudományegyetemen működő „Erasmus Student Network Szeged” mentorcsapat elnyerte a „Nemzetközi Projekt Implementáció – 2020” díjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kultúrák találkozása is az egyetem. Az eltérő nációkat képviselő hallgatóknak az adott országbeli beilleszkedését támogatja az „Erasmus Student Network” (ESN) non-profit szervezet. A nemzetközi hálózathoz tartozó „ESN Hungary” jellemzője, hogy egyetemisták segítenek külföldi diáktársaiknak abban, hogy otthonosan érezzék magukat Magyarországon, ahova vendégségbe, pontosabban tanulni jöttek. Az „Erasmus Student Network Hungary” szegedi csoportja pedig az SZTE külföldi hallgatóit támogatja.

 

Az „Erasmus Student Network Szeged” egyik legsikeresebb rendezvényének, a „Charity Jam Session” programnak is az volt a célja, hogy kialakuljon és fejlődjön a kapcsolat és az interkulturális párbeszéd a Szegedi Tudományegyetemen tanuló külföldi és magyar hallgatók között.


122960984_1360795004254908_7684108971072589114_n

 

– Az egyetemisták zene iránti közös szenvedélye lehetőséget kínált arra, hogy a „Charity Jam Session” többet nyújtson szokásos programjainknál. A résztvevőknek lehetőségük volt valamilyen hangszeren megmutatni tudásukat, vagy éppen megcsillogtatni énekesi képességeiket. A félénkebbek közönségként vehettek részt a programon, s cserébe valamilyen tartós élelmiszert hoztak magukkal – emlékezett 2020 októberének végére az „Erasmus Student Network Szeged” elnöke. Szűcs Emese elmondta: az eseményt követően számos pozitív visszajelzés érkezett az „ESN Szeged”-hez az SZTE hallgatói részéről.

 

Az „ESN Szeged” programja hozzájárult a magyar és külföldi hallgatók társadalmi felelősségvállalásához azáltal, hogy tartós élelmiszereket gyűjtöttek, melyeket később eljuttattak a Karitáció Alapítványhoz. A rendezvényen több mint negyvenen vettek részt előadóként vagy a közönség soraiban.


130396839_467981014185096_8904675524701913199_n

 

– Az SZTE hallgatóinak jótékonykodása folytatódott. Az „ESN Szeged” és a Karitáció Alapítvány közös projektjeként a szegedi egyetemisták bekapcsolódtak például a karácsonyi csokoládé gyűjtésbe is – árulta el dr. Jerney Leona, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Nemzetközi Képzések Irodájának vezetője.


ESN_dij

 

A kulturális megértést és önfejlesztést szolgáló programok közül a legjobbakat minden esztendőben díjazza az „Erasmus Student Network Hungary”. Az SZTE-s hallgatók főszereplésével zajló „Charity Jam Session” rendezvényért az „ESN Szeged” mentor csapata nyerte el a „Nemzetközi Projekt Implementáció – 2020” díjat.

 

SZTEinfo

Fotók: ESN Szeged


Korábban írtuk:


Orientációs héttel segíti az SZTE új Erasmusos hallgatóit

Közel kétszáz új külföldi hallgató tanul az SZTE-n

Dobogós az EU 2015. évi Erasmus+ statisztikai adatai alapján a Szegedi Tudományegyetem

Szegeden dolgozó tiszteletbeli konzulok találkoztak az SZTE külföldi hallgatóival

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek