Bezár

Hírarchívum

Nyito_SZTE_Szenatus_20211212

Az SZTE Szenátusa támogatta Prof. Dr. Rovó László rektori pályázatát

Az SZTE Szenátusa támogatta Prof. Dr. Rovó László rektori pályázatát

2021. december 13.
2 perc

Történelmi jelentőségű ülést tartott a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa. Az egyetemi polgárságot képviselő testület először választott rektor-jelöltet az alapítványi fenntartású intézmény élére. Dr. Rovó László professzort a Szenátus 45 igen szavazattal támogatta az új vezetői ciklus rektor-jelöltjeként.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

50 szenátusi tag és néhány érdeklődő egyetemi polgár is megjelent a Szegedi Tudományegyetem döntéshozó testülete, a Szenátus 2021. december 13-i ülésén. A levezető elnök, Dr. Dömötör Máté főigazgató emlékeztetett: Prof. Dr. Rovó László rektori megbízatása 2022. június 30-án lejár.

Az SZTE fenntartója, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány 2021. október 29-én tette közzé a vezetői pályázati felhívást. Erre a megadott határidőig, 2021. november 29-ig egyetlen pályázat érkezett, melyet Prof. Dr. Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE jelenlegi rektora nyújtott be.

SZTE_Szenatus_1

„Új modell, új lehetőség a kiválóságunkért!” címmel nyújtotta be rektori programját Prof. Dr. Rovó László, aki négy éve áll a Szegedi Tudományegyetem élén. A vezetői eredményeket és elképzeléseket tartalmazó dokumentum 2021. december 3. óta olvasható az SZTE honlapján.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2021. december 13-i nyilvános ülésén a rektori posztra egyedüliként pályázó Prof. Dr. Rovó László diasorok kíséretében mutatta be programját. Az elmúlt négy évben elért eredmények mellett a kitűzött célokat ismertette.

Titkos szavazással folytatódott az ülés. A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 45 igen és 4 nem szavazattal hozott döntést Prof. Dr. Rovó László rektori pályázatának támogatásáról.

A Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Szabó Gábor, mint a fenntartó képviselője hangsúlyozta: az SZTE számára soha nem látott lehetőségek nyílnak, amelyek kiaknázása soha nem tapasztalt vezetői felelősséget kíván meg.

Prof. Dr. Rovó László az SZTE Szenátusának bemutatott prezentációja ide kattintva tekinthető meg.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek