Bezár

Hírarchívum

EUGLOH_Patyi_Photography-team

Az SZTE rendezte az első jelenléti EUGLOH eseményt

Az SZTE rendezte az első jelenléti EUGLOH eseményt

2021. december 01.
3 perc

Ötletversenyen ismerkedtek egymással az SZTE hallgatói portói, párizsi, müncheni társaikkal a EUGLOH háromnapos rendezvényén, amelynek házigazdája a Szegedi Tudományegyetem volt. Az Innovation Days - AI in Health elnevezésű program az első olyan esemény, amelyen személyesen is találkozhattak a partneregyetemek hallgatói és oktatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Rektori Hivatala és az SZTE Gazdaságtudományi Kara adott otthont annak az innovációs rendezvénynek, amelyen a The European University Alliance for Global Health (EUGLOH) egyetemeinek hallgatói és oktatói vettek részt. A program célja az volt, hogy a hallgatók innovációs és startup témákban való üzleti szempontú ismereteit bővítsék. A rendezvényre, amelyet az SZTE Virtus Program koordinált a EUGLOH egyetemei kaptak meghívást.

EUGLOH_Patyi_Photography-76web

A vegyes csapatokat 33 hallgató - 6 Ludwig Maximilian University, München (LMU), 7 University of Porto (UP), 6 University of Paris-Sacley (UPS), 14 SZTE - és 7 mentor - 1 LMU, 1 UP, 2 UPS, 1 SZTE Virtus mentor, 2 Deutsche Telekom IT Solutions-től  - alkotta.

Hét projekten dolgozhattak a vegyes, 5 fős hallgatói csapatok egy-egy mentor támogatása mellett. Továbbá 5 workshopon vettek részt, ahol megismerkedtek azokkal az eszközökkel, amelyeket valós startupok is használnak üzleti szempontú megalapozottságuk felderítésére, illetve jellemző elemei egy pitchnek.

Az első két napon a workshopokkal alapozták meg a projekteket, amelyeket a mentorokkal együtt dolgoztak ki.

A háromnapos kurzus záró eseménye a Deutsche Telekom IT Solutions Growth Portfolio üzletágának vezetőjének, Kónya Lászlónak a „Mesterséges Intelligencia - Az egészségügyi innovációk Szent Grálja?” című előadásával kezdődött.

Ezután a hallgatói prezentációk következtek. A résztvevők ismertették, hogy a projektjük miképpen alkalmazná a mesterséges intelligenciát valamilyen egészségügyet érintő probléma megoldásában. Az innovatív vállalkozásötletek rendkívül sokfélék voltak, található köztük mentális egészséget és énképet fejlesztő alkalmazás, növényi betegségek korai diagnosztikája, vagy álhírek felismerését segítő szolgáltatás.

 EUGLOH_Patyi_Photography_web

A hallgatói prezentációk visszanézhetők itt: https://www.youtube.com/watch?v=5YKN1Sn3fKA&t=1802s

A hallgatói prezentációkat egy szakmai zsűri értékelte olyan szempontok alapján, mint az ötlet újszerűsége, egészségügyi vonatkozása, vagy a mesterséges intelligencia alkalmazásának indokoltság.

zsw

A képen balról jobbra: Dr. Megyeri Eszter (SZTE), Ördögh Antal (Deutsche Telekom IT Solutions), Maróti Péter (SZTE), Dajka Andrea (Deutsche Telekom IT Solutions)

A pitcheket követően, a zsűri elvonult kiértékelni azokat, majd az eredményhirdetésen minden csapat egyénileg kapott visszajelzést a teljesítményéről és innovatív ötletükről a zsűritől.

Mentori visszajelzés: „Minden csapat részéről felkészült, jól összerakott, magas szintű előadásokat láthattunk, a hallgatók innovatív öteteik bemutatásával komoly fejtörést okoztak a zsűrinek. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez a verseny a nemzetközi összefogásról és együttműködésről, a kreativitásról, valamint a versenyzők ötleteikbe vetett hitéről szólt, és ebből a szempontból, úgy vélem, mindenki győzelmet aratott." - Tivolt Zoltán, mentor, a DT-ITS Global Delivery Excellence üzletágának vezetője.

A hallgatók visszajelzései alapján a rendezvény sikeres volt, elérte célját. A legjobb ötleteket az SZTE Virtus Program mentorai támogatják tovább.

SZTEinfo- Lévai Ferenc

Fotó: SZTE Virtus Program/Patyi Zsófia

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek