Bezár

Hírarchívum

20211216-154403320-csortos-szabolcs-szkk-top50-ki--03320_csi

„Kiváló kutatási infrastruktúra” díjakat kapott az SZTE

„Kiváló kutatási infrastruktúra” díjakat kapott az SZTE

2021. december 22.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elismerő okleveleket adott át Magyarország kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó kutatási infrastruktúráinak. Az eseményen a Szegedi Tudományegyetem 4+1 kutatási infrastruktúrája részesült az elismerésben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kutatási-, fejlesztési- és innovációs (KFI) ökoszisztémán belül a kutatási infrastruktúrák az alapkutatásokban és a felfedező jellegű kutatásokban egyaránt nagy jelentőséggel bírnak, ezáltal tudományos eredményeikkel hozzájárulnak Magyarország gazdasági teljesítményének fokozásához. Hazánk nemzetközi szinten is elismert tudományos kiválóságában a kutatási infrastruktúrák, valamint a felsőoktatási intézmények körül létrejött kutatási hálózatok jelentős szerepet játszanak. Nemzetközi kutatási együttműködéseink élénkülésével és az új kutatási hálózatok létrejöttével kutatási infrastruktúráink egyre hatékonyabban kapcsolódnak be a nemzetközi vérkeringésbe. 2021. december 16-án a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) kezdeményezésére első ízben kaptak elismerést Magyarország legkiemelkedőbbnek talált kutatási infrastruktúrái.

 oklevel_excellent_41_UNI_SZEGED_MATERIALS_w

Az elismerő okleveleket összesen 57 kutatási infrastruktúra és infrastruktúra-hálózat képviselői részére Prof. Dr. Palkovics László miniszter, Dr. Szabó István, az NKFI Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, valamint Dr. Fülöp Zsolt, a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság elnöke nyújtotta át.

A Szegedi Tudományegyetemről az alábbi kutatási infrastruktúrák nyertek „Kiváló kutatási infrastruktúra” címet:

1. HCEMM Műszerközpontok: Szegedi Tudományegyetem és a HCEMM Nonprofit Kft.,

2. Mikrobiális génbankhoz kapcsolódó integrált élettudományi és hatóanyag kutatás-fejlesztési centrum - SZTE Természettudományi és Informatikai Kar,

3. Személyre szabott orvoslás kutatási infrastruktúra - SZTE Gyógyszerésztudományi Kar,

4. SZTE Anyagtudományi Műszerközpont,

illetve, Emerging KI elismerést:

 Élő dolgok internete- - Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézet.

Az SZTE-vel szorosan együttműködő ELI Attoszekundumos Fényimpulzus Forrás szintén megkapta a Kiváló kutatási infrastruktúra oklevelet.

 20211216-150403170-csortos-szabolcs-szkk-top50-ki--03170

A „TOP50 KI” kiadvány online formában itt érhető el.

 SZTEinfo

Fotó: Csortos Szabolcs

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek