Bezár

Hírarchívum

IMG_3730

1 millió forintot adományozott a Bauder Kft. a szegedi Gyermekklinikának

1 millió forintot adományozott a Bauder Kft. a szegedi Gyermekklinikának

2021. december 15.
2 perc

Az ápolásra szoruló gyermekek gyorsabb gyógyulását segíti az az 1 millió forint, amelyet 2021. december 15-én a Bauder Kft. az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ számára adományozott. A Klinika különböző eszközök beszerzésére fordítja a pénzt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A győri székhelyű, Bauder Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 1 millió forintot adományozott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványának. A szegedi Gyermekklinikán ugyan minden rendelkezésre áll a gyógyításhoz, az adventi időszakban azonban a megnövekedett figyelemnek és felajánlásoknak köszönhetően újabb, nagy értékű eszközöket szerezhet be a klinika.

 

Gyermekklinika_galeria
Képgaléria az adomány átadásáról


- Az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ a közeljövőben megnyitja sürgősségi betegellátó részlegét, az adományt ebből adódóan ezen részleg eszközeinek beszerzésére fordítjuk majd. Többek között az egészségügyben használatos térelválasztó függönyrendszert szerzünk be belőle, amellyel biztosítani tudjuk az intimebb szférát a sürgősségi betegellátásban és egyúttal a gyorsabb gyógyulást. Ezt a Gyermek Intenzív Osztályon is meg szeretnénk ugyanígy teremteni, így ebből a függönyrendszerből oda is kerül majd. Célunk továbbra is a komfortos, betegbarát légkör megteremtése – emelte ki Prof. Dr. Bereczki Csaba, az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatója az adományátadó sajtótájékoztatón, amelyen részt vett: Gazsi Erzsébet, Gyermekklinika szaktanácsadója a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának tagja, Rácz István, a Bauder Kft. rendszertanácsadója és Patak Csaba, a Bauder Kft. szaktanácsadója.

 IMG_3698

- Azzal a céllal érkeztünk ma Szegedre, hogy a cégünk négy éves hagyományát tovább folytassuk: korábban ajándékokat vettünk év végén ügyfeleinknek. Mostanra az ajándékokra szánt összeget jótékony célra fordítjuk.A legtöbb esetben a Gyermekegészségügyi Központokat célozzuk meg, ennek pedig a legfőbb oka a személyes érintettség. Gyermekkoromban vesebetegséggel kezeltek, Patak Csaba kollégám felesége pedig a kislányuknak adta át az egyik veséjét. Pontosan tudjuk, hogy a Gyermekklinikákon mekkora jelentőséggel bír az intim szféra és a megfelelő eszközök megléte és használata. Szeretnénk, ha ez az 1 millió forint hozzájárulna ahhoz, hogy az ápolásra szoruló gyermekek minél gyorsabban meggyógyuljanak – összegezte Rácz István, a Bauder Kft. rendszertanácsadója.

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek