Bezár

Hírarchívum

athidalo_osztondij

Minden területen kínál ösztöndíjakat a Szegedi Tudományegyetem

Minden területen kínál ösztöndíjakat a Szegedi Tudományegyetem

2021. április 12.
2 perc

Tart a pályázati időszak az SZTE Junior Akadémiája és céges partnerei által meghirdetett ösztöndíjakra. Ezek a „szokásos”, tanulmányi, szociális és sportösztöndíjakon felül nyújtanak könnyebbséget tanulmányaik idején hallgatóinknak.

Egyes ösztöndíjakra már a sikeres egyetemi felvételi után jogosultak jövendő hallgatóink, de támogatjuk azon diákjainkat is, akik a vírus miatt veszítették el a tanulásukat segítő munkájukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tervek szerint idén a tavalyinál is több, több száz tanulmányi ösztöndíjat ítél meg a Szegedi Tudományegyetemen Junior Akadémiája céges partnereivel közösen.

 

Az Egyetem által harmadik éve meghirdetett, idén kibővített Start Ösztöndíj az egyetemre felvett diákok számára már a felvételkor pályázható, több száz diák számára könnyíti meg az Egyetem megkezdését, lehetővé téve, hogy induláskor, amikor még a tanulmányi ösztöndíjat nem kaphatják a diákok, ne kelljen munka mellett tanulniuk.

 

– Az ösztöndíjakra a járvány miatt a szokásosnál is nagyobb szüksége van a hallgatóknak, mind anyagi, mind motivációs szempontból. Igyekszünk minél többféle lehetőséget kínálni, hogy a bármilyen tudományterületen, vagy a sportban, művészetben jeleskedő tehetséges hallgatók is pályázhassanak – mondta Prof. Dr. Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

 

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács által minden évben meghirdetett Kiválósági listára és az ezzel járó Talent ösztöndíjra már lehet jelentkezni. Emellett több vállalati partner (Bánffi & Bánffi Kft., EPAM Systems Zrt., Givaudan Hungary Kft., Natural Immune Control System Zrt., Pick Szeged Zrt., Printker Office Zrt., TE-DI Trade Kft.) a nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is támogat hallgatókat a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve.

 

A Talent ösztöndíjra és a Vállalati ösztöndíjakra április 19-ig adható be pályázat.

 

A Pro Talentis Universitatis Alapítvány és az Altajisztika Tanszék 2018 óta tartó együttműködésének köszönhetően másodszor osztják ki az Altajisztika ösztöndíjat. Ennek köszönhetően 200 ezer forintot nyerhet az az altajisztika alap- vagy mesterszakos hallgató, aki egyéb feltételek teljesítése mellett jól beszél törökül és angolul.

 

A járványhelyzet miatt azonban nemcsak a tudás és a tehetség elismerésére van szükség. – Sokak tanulmánya került veszélybe például a diákmunka, vagy a szülők munkahelyének elvesztése miatt. Az Áthidaló ösztöndíjjal lehetőségeinkhez mérten igyekszünk enyhíteni ezeken a károkon – mondta Prof. Dr. Badó Attila. Hozzátette: tavaly már meghirdette az egység ezt az lehetőséget. – Bízunk benne, hogy jövőre már nem lesz szükség erre a támogatásra – zárta az elnök.

 

Az SZTE Junior Akadémia ösztöndíjairól a juniorakademia.szte.hu/osztondijak oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek