Bezár

Hírarchívum

SZTE- siker az Asztalitenisz Bajnokságon

SZTE- siker az Asztalitenisz Bajnokságon

2020. szeptember 02.
2 perc

Kiemelkedő eredménnyel zárta mind páros, mind egyéni versenyszámban a budapesti Asztalitenisz Bajnokságot dr. Varga Csaba Koppány, az SZTE ÁJTK hallgatója. Az SZTE Sportnagykövete és páros társa, Zakar Kristóf, egészen a döntőig meneteltek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nyár utolsó hétvégéjén, a Statisztika termében rendezték meg az asztaliteniszezők évadnyitó ranglistaversenyét, a Budapest Bajnokságot. A hagyományoknak megfelelően az idei évben is szép számmal neveztek a legjobb hazai játékosok a rangos viadalra.


A Szegedi Tudományegyetemet dr. Varga Csaba Koppány (SZTE ÁJTK Üzleti Jogi Intézet), az SZTE egyik Sportnagykövete képviselte, aki a következő szezonban a DAK-DEAC együttesében szerepel majd.

A doktori tanulmányai vége felé járó hallgatót saját bevallása szerint is meglepte, hogy a járványidőszak miatti hosszú kihagyás után ilyen eredményesen tudott szerepelni.


A verseny előtt páros társával, Zakar Kristóffal (Ceglédi VSE) úgy számolgattak, hogy a férfi párosok küzdelmében a legjobb 8 közé jutás lehet az elérhető.


Később azonban borult a papírforma, és egészen a döntőig meneteltek, ahol csak a jelenlegi páros világranglistán 8. helyen álló Szudi Ádám – Ecseki Nándor párostól kaptak ki, 3-1 arányban. Tették mindezt úgy, hogy előtte négy magasabban rangsorolt párost is sikerült búcsúztatniuk, többek közt a negyeddöntőben a felnőtt válogatottban is számításba vett András Csaba – Both Olivér duót. A siker értékét növeli, hogy később az egyéni versenyszámot András Csaba magabiztos játékkal nyerte meg.


Az, hogy a világ egyik legjobb párosa megnyer egy hazai versenyt, papírformának mondható, az viszont, hogy a Zakar – Varga duó döntőt játszik, finoman fogalmazva sem az. De ettől szép a sport, hogy nem várt eredmények (is) születhetnek.


Az egyéni versenyszámban is jó eredményt ér el az SZTE Sportnagykövete, a selejtezőcsoportját, és a bejátszó mérkőzését is abszolválva a főtáblára került, ahol a már említett Ecseki Nándortól szenvedett vereséget, 4-1 arányban.


Ezzel együtt a szezon első ranglistaversenyét egy bravúrokkal tűzdelt és felejthetetlen versenyként könyvelheti el a szegedi versenyző.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek