Bezár

Hírarchívum

szem_mockup_1

Itt a SZEM új száma: „Az SZTE kulcsot ad a világnak” a koronavírus elleni harc idején

Itt a SZEM új száma: „Az SZTE kulcsot ad a világnak” a koronavírus elleni harc idején

2020. október 27.
2 perc

Miként állt helyt az SZTE a COVID-19-pandémia első hullámában? E kérdéskör áll a Szegedi Egyetem Magazin (SZEM) nyomtatásban és online is elérhető legújabb száma középpontjában. Az SZTE magyar és angol nyelvű reprezentatív kiadványa – hagyományaihoz híven – a kimagasló kutatói és oktatói, érdekes sport és művészi teljesítményeket is fölvillantja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Az SZTE kulcsot ad a világnak” – derül ki az SZTE járványkutató sztármatematikusát, Röst Gergelyt és csapatát bemutató Szegedi Egyetem Magazin 2020/1. száma címlapjáról.

 

A Szegedi Tudományegyetemen harmincnál is több orvos- és élettudományi projektet kezdeményeztek a koronavírussal kapcsolatban. Ezt is részletezi a Szegedi Egyetem Magazin legfrissebb – immár nyomtatásban az SZTE ikonikus és kari széképületeiben kézbe vehető és lapozgatható, illetve online az SZTE Hírportálján is elérhető, letölthető és olvasható – száma.

 

Az SZTE magyar-angol nyelvű reprezentatív kiadványának 2020/1. száma Mérföldkövek rovatát szenteli az új típusú koronavírus okozta pandémia első hullámában történtek vázolásának. Az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság gondozásában jelentkező kiadvány bemutatja a COVID-19 világjárvány első hulláma helyi kronológiáját és főbb adatait, az SZTE és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SARS-CoV-2 elleni küzdelmét, vizsgálati hellyé alakulását – az egyetem vezetőinek a rendkívüli helyzetben hozott főbb döntéseit, az egyetemi polgárok erőfeszítéseit. De arra is kitér a lap, hogy innovatív ötleteikkel az SZTE kutatói és alumnusai is kiveszik részüket a SARS-CoV-2 legyőzését célzó harcból.

 

A szegedi egyetem polgárai közül ki a „floridai Ironman”? Az „Élvonal” program két nyertes agykutatója mostanában mivel foglalkozik? Milyen új utakat leltek az SZTE kutatói a gyógyszerfejlesztésben? Mi a statisztikus fizika tudománya? Anno mikor került címlapra a helyi lapokban a szegedi egyetem ügye? Miről ír verset és novellát az SZTE két hallgatónője? Mit gondolnak a fényképekről a fotózás egyetemi gurujai? Miért teszi boldoggá a tanítás a Szépíró-díjas irodalomtörténészt? Mit üzen alma materének az összművészeti komponista? Hogyan vizsgázott az SZTE digitális oktatásból? Milyen fejlesztések kezdődtek a Szegedi Tudományegyetemen? A kérdésekre választ talál az olvasó a Szegedi Egyetem Magazin 2020/1. számában.

 

Keresse az SZTE Szegedi Egyetem Magazin lapcsalád legfrissebb tagját, a SZEM 2020/1. számát nyomtatott kiadványként az egyetem ikonikus és kari széképületeiben, illetve online az SZTE Hírportálján itt!

 

SZTEinfo

Illusztráció: Gór-Nagy Gábor


További információ:

Szegedi Egyetem Magazin 2020/1:

A kiadvány magyar nyelvű verziója innen tölthető le.

A kiadvány angol nyelvű verziója innen tölthető le.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek