SZTE Info

csm_victoria-banner-big-L_d538a5a000

VICTORIA Nemzetközi Virtuális Konferencia: Videófájlok elemzési módszerének fejlesztése a biztonságosabb Európáért

Fejlett képelemzési módszerek a bűncselekmények nyomozati szakaszában - Az Európai Unió által finanszírozott VICTORIA projekt záró, nemzetközi virtuális konferenciáját 2020. november 16-18-áig rendezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2017 májusában indult kutatási projekt célja az volt, hogy elősegítse a rendfenntartó szervezetek (LEA, Law Enforcement Agencies) bűncselekmények vagy terrorcselekmények bekövetkezése utáni nyomozási munkáját fejlett képelemzési módszerekkel. Ennek érdekében a VICTORIA projekt résztvevői kifejlesztettek egy nyílt, etikai és jogi feltételeknek megfelelő Video Elemzési Platform prototípust (VAP, Video Analysis Platform), amely felgyorsítja a képelemzés folyamatát, mégis megbízható eredményeket nyújt.


A háromnapos konferencia ideje alatt, a VICTORIA konzorcium bemutatja a hároméves intenzív kutatási munka eredményeit, amelynek része egyebek mellett: a A VICTORIA projekt Video Elemzési Platform (VAP) élő bemutatója a projekt tartama alatt kifejlesztett elemzési algoritmusokkal együtt. Az Epizódok a VAP éles teszteléséről a rendfenntartó szervezeteknél és a rendfenntartó szervezetek visszajelzései az eszköz használatával kapcsolatos tapasztalataikról. A megvalósítás fontosabb technikai kihívásai, nehézségei különös figyelemmel a video- és hang adatok előállítására. A VICTORIA Video Elemzés a Nyomozások szolgálatában (VAFI, Video Analysis for Investigations) közösség bemutatása. Nyilvános vita a video képelemzésről az Európai Unió irányelvei és rendeletei által biztosított keretek között.

 

A nyilvános programmal párhuzamosan, előzetes regisztráció mellett, a VICTORIA partner intézmények egyedi bemutatókat tartanak a VAP-ról a rendfenntartó szervezetek számára. Ezen kívül a biztonsággal foglalkozó további H2020 projektek koordinátorai is lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák projektjük eredményeit és a kifejlesztett eszközeiket.

 

Az angol nyelvű konferencia előzetes programja már elérhető online ide kattintva.

 

A projekt honlapja ide kattintva elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.