SZTE Info

szte_the_20202

Új szabályozást adott ki a Szegedi Tudományegyetem a külföldre történő utazások esetére és külföldi delegációk fogadására

A 11/2020. (XI.16.) sz. rektori-kancellári körlevéllel szabélyozza az egészségügyi veszélyhelyzet idején a Szegedi Tudományegyetem a külföldre utazással és a külföldi delegációk fogadásával kapcsolatos kérdéseket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldésFoglalkoztatottak magáncélú utazása nem esik korlátozás alá, külföldre a foglalkoztatott a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel saját felelősségére utazhat.

A külföldi utazásokat a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi helyzetben az egyetem egyetlen polgárának sem javasolja.

 

Amennyiben a foglalkoztatott saját felelősségére a külföldi utazás mellett dönt, akkor az ebből eredő következmények vonatkozásában a munkajogi felelősség és a járványügyi intézkedésekkel felmerülő költségek őt terhelik.

 

Hivatalos külföldi kiküldetések elrendelésére, hivatalos külföldi delegációk fogadására a hatályos jogszabályoknak, szabályzatoknak megfelelően kerülhet sor, azonban ezeket a jelenlegi helyzetben nem javasoljuk, azok megtartására csak szakmailag különösen indokolt esetben kerülhet sor.

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a térítésmentes PCR szűréseket a továbbiakban kizárólag a meghatározott egészségügyi szakokon tanuló hallgatóink részére tudjuk a továbbiakban biztosítani, akiknek az egyetemi tanulmányai folytatásához, a gyakorlataikon való részvételhez szükséges annak az elvégzése.

Külföldre történő utazás esetén a fogadóállam által a belépnél elvárt PCR tesztet, illetve a Magyarországra történő visszatéréskor a kötelező járványügyi karantén lerövidítésére elvégezhető PCR tesztet az utazónak saját magának kell megszerveznie és finanszíroznia, az Egyetem nem tud ezekben az esetekben térítésmentes PCR tesztelést biztosítani.

 

A szabályozásról bővebb információt az alábbi linken talál:

11/2020. (XI.16.) sz. rektori-kancellári körlevél a magán és hivatalos célú utazásokkal összefüggő szabályokról

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.