Bezár

Hírarchívum

szte_the_20202

Új szabályozást adott ki a Szegedi Tudományegyetem a külföldre történő utazások esetére és külföldi delegációk fogadására

Új szabályozást adott ki a Szegedi Tudományegyetem a külföldre történő utazások esetére és külföldi delegációk fogadására

2020. november 20.
2 perc

A 11/2020. (XI.16.) sz. rektori-kancellári körlevéllel szabélyozza az egészségügyi veszélyhelyzet idején a Szegedi Tudományegyetem a külföldre utazással és a külföldi delegációk fogadásával kapcsolatos kérdéseket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés



Foglalkoztatottak magáncélú utazása nem esik korlátozás alá, külföldre a foglalkoztatott a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel saját felelősségére utazhat.

A külföldi utazásokat a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi helyzetben az egyetem egyetlen polgárának sem javasolja.

 

Amennyiben a foglalkoztatott saját felelősségére a külföldi utazás mellett dönt, akkor az ebből eredő következmények vonatkozásában a munkajogi felelősség és a járványügyi intézkedésekkel felmerülő költségek őt terhelik.

 

Hivatalos külföldi kiküldetések elrendelésére, hivatalos külföldi delegációk fogadására a hatályos jogszabályoknak, szabályzatoknak megfelelően kerülhet sor, azonban ezeket a jelenlegi helyzetben nem javasoljuk, azok megtartására csak szakmailag különösen indokolt esetben kerülhet sor.

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a térítésmentes PCR szűréseket a továbbiakban kizárólag a meghatározott egészségügyi szakokon tanuló hallgatóink részére tudjuk a továbbiakban biztosítani, akiknek az egyetemi tanulmányai folytatásához, a gyakorlataikon való részvételhez szükséges annak az elvégzése.

Külföldre történő utazás esetén a fogadóállam által a belépnél elvárt PCR tesztet, illetve a Magyarországra történő visszatéréskor a kötelező járványügyi karantén lerövidítésére elvégezhető PCR tesztet az utazónak saját magának kell megszerveznie és finanszíroznia, az Egyetem nem tud ezekben az esetekben térítésmentes PCR tesztelést biztosítani.

 

A szabályozásról bővebb információt az alábbi linken talál:

11/2020. (XI.16.) sz. rektori-kancellári körlevél a magán és hivatalos célú utazásokkal összefüggő szabályokról

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek