SZTE Info

entrepoly_week

The Entrepoly week – „komoly játék” a EUGLOH programjai között

Vállalkozókészséget fejlesztő online tréninget szervez az SZTE a EUGLOH projektben 2020. november 23-a és 26-a között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A gamifikáció olyan tanulást és módszert jelent, amely játékosítva segít elsajátítani a komoly, tudományos tartalmakat. A EUGLOH projektben 2020. november 23-a és 26-a között, az Entrepoly week keretében a vállalkozókészség fejlesztése lesz a középpontban, méghozzá online játékok segítségével. A konzultációk, csapatfeladatok és a folyamatos mentorálás mellett tehát a résztvevők egy izgalmas, több pályából álló programot teljesítenek, miközben olyan készségeik fejlődnek, mint például a kreativitás, interaktivitás és jövőkép alkotás.


Az angol nyelvű, online tréningre képzéstől függetlenül bárki jelentkezhet a EUGLOH szövetség egyetemeiről 2020. november 16-ig. További információ és regisztráció itt elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.