SZTE Info

pexels-dom-j-45112

Online Integrációs Klubot szervez az SZTE ÁJTK

Európai adok-kapok – ki fizeti az európai álmot?

EU-költségvetés és -hitelcsomag koronavírus idején témáját járja körül a EUROPE DIRECT Szeged következő online Integrációs Klubja 2020. november 25-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete által működtetett EUROPE DIRECT Szeged várja az érdeklődőket az online Integrációs Klubba. A soron következő, 2020. november 25-ei előadást, melynek címe Európai adok-kapok – ki fizeti az európai álmot? EU-költségvetés és -hitelcsomag koronavírus idején”, Dr. Benczes István tanszékvezető egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Tanszék, Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézetének oktatója fogja tartani. Az előadást Dr. Pelle Anita egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem GTK, Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete, Világgazdaságtani és Európai Gazdasági Integrációs Szakcsoport oktatója vezeti.


A 2020. november 25-én, 16 órától kezdődő előadásra előzetes regisztráció szükséges, melyet meg lehet tenni:

Online: www.u-szeged.hu/irsi/ed (Aktualitások menüpont alatt)

E-mail: ed@irsi.u-szeged.hu


Az esemény meghívója innen letölthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.