SZTE Info

kollegium

A járvány terjedésének megfékezése miatt szünetelni fog a kollégiumi elhelyezés az SZTE-n – 2020. november 09.

Az új koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében a Szegedi Tudományegyetem kancellárja és rektora rendelkeztek a kollégiumi elhelyezés szüneteltetéséről a 9/2020. (XI.9.) sz. rektori-kancellári körlevéllel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendelkezés szerint minden magyar állampolgár hallgató 2020. november 15. napjáig köteles az egyetemi kollégiumi épületből teljes körűen kiköltözni. Amennyiben a hallgató a fenti határidőre történő kiköltözését, továbbá lakhatását – kollégiumi elhelyezés hiányában – nem tudja megoldani, úgy kérelemmel élhet a kollégium vezetője felé a további elhelyezés biztosítása érdekében.


A nem magyar állampolgárok részére a kollégiumi elhelyezés továbbra is biztosítva lesz.

 

Fenti rendelkezések részletszabályait a 9/2020. (XI.9.) sz. rektori-kancellári körlevél tartalmazza.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.