SZTE Info

SZTE-s sikerek a XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Az idei XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját a “Sport határok nélkül” jelmondattal rendezték meg 2020. március 5-7. között Budapesten. A sportversenyen a Szegedi Tudományegyetem több hallgatója is dobogós helyezést ért el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

94 csapat több mint 1300 sportolója és 20 egyéni sportoló vett részt a XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A budapesti és vidéki egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről is.

 

A versenyen második alkalommal volt lehetőség asztalitenisz sportágban is nevezni. Tíz egyetem huszonnégy versenyzője fogott ütőt és állt az asztalokhoz.

 

Az SZTE-s különítményt Brindza Ágnes, Veréb Xénia és Dr. Varga Csaba Koppány alkotta.

A csapat vezetője, Dr. Varga Csaba Koppány a verseny előtt elmondta: nem tudja, milyen eredményekre számíthatnak, hiszen először vesznek részt a rendezvényen, ám ha saját magukhoz képest jó teljesítményt tudnak nyújtani, és új, határon túli barátokra tesznek szert, már elégedettek lesznek, függetlenül az elért eredményektől.

 

asztalintenisz_SZTE_1


Az elvárások maximálisan teljesültek, hiszen a mérkőzések remek hangulatban teltek, és a versenyről kiváló eredményeket hoztak el az SZTE versenyzői.


A szegedi versenyzők által elért eredmények:

 

Nők:

Brindza Ágnes – Veréb Xénia - páros 2. hely

Veréb Xénia - egyéni 3. hely

Brindza Ágnes - egyéni legjobb 8 közt

 

 

Férfiak:

Dr. Varga Csaba Koppány – Schmidt Máté (Debreceni Egyetem) - páros 1. hely

Dr. Varga Csaba Koppány - egyéni 2. hely


asztalintenisz_SZTE_2


A szegedi csapat versenyzését az SZTE Sportközpontja támogatta.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.