Bezár

Hírarchívum

apolok_napja-011

Az SZTE klinikai központban köszöntötték az ápolókat

Az SZTE klinikai központban köszöntötték az ápolókat

2020. március 02.
2 perc

A SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Petri Gábor Klinikai Tömb aulaterében, február 28-án a magyar ápolók napja tiszteletére rendezett ünnepségen megkoszorúzták Kossuth Zsuzsanna emléktábláját, ezt követően pedig köszöntötték az egészségügyi szakdolgozókat. A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kitűzőjét három SZTE-s dolgozónak adták át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A legszebb hivatás a betegek segítése – fogalmazott a tisztelet és köszönet hangján Prof. Dr. Kovács László, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettese a magyar ápolók napja tiszteletére rendezett február 28-i ünnepségen. Köszöntő beszédében az ápolók munkájának összetettségét, szépségét és nehézségét érzékletesen körvonalazta. „Kik is az ápolók? Mit jelent ma ápolónak lenni?” – vetítette előre körkérdését.


Apolok_napja_galeria
Képgaléria a rendezvényről

– Az ápolók a megoldó emberek az osztályon? A betegek és orvosok részéről időnként az indulatok céltáblái? Tudjuk, hogy a betegek számára a mindenkori menedéket és támaszt jelentik. Ők azok, akiket akár lelki szemetes ládának is lehet tekinteni? Vagy a hangulat felelősök? Esetleg egy-egy klinikai osztály lelki és logisztikai központjai? – adott hangsúlyt a sokszínű szakmai és emberi feladatnak az elnökhelyettes, aki hozzátette: az ápolók az örök háttéremberek, nekik köszöni meg elsőként a beteg a gyógyító munkát. De fogalmazhatunk úgy is, hogy villámhárítók, egy-egy műszakváltás idején pedig a betegek által nagyon várt jó tündérek, akik számos nehézség megoldásában segítenek. A gyógyuló pácienst akár egy jó szóval is az optimista lelki útra tudják vezetni. – Az ápolóké a legszebb hivatás a világon! Köszönjük a semmivel nem pótolható munkájukat! Kérem, maradjanak a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban! Kívánok minden ápolónak stresszmentességet, kiégés mentességet, valamint szakmai és magánéleti szempontból is sok sikert és boldogságot! – zárta gondolatát Prof. Dr. Kovács László.


apolok_napja-24


2020 az ápolók és szülésznők éve – vetítette előre előadásában Minya Tünde, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke. – A világon 20 millió egészségügyi dolgozót érint ez az év, a megnyilatkozások az ápolók és szülésznők pótolhatatlan szerepéről kell, hogy szóljanak – nyomatékosította az elnök. Ezt követően dr. Kristóf Csaba, az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálatának egészségügyi szakjogásza az ápolók jogairól tartott előadást.


apolok_napja-2


A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kitűzőjét vehette át Terhes Anita, a Szent-Györgyi Albert Klinika Központ főápoló-helyettese, és a Sebészeti Klinika klinikai vezető egyetemi okleveles ápolója, Boros Edit tanársegéd, az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Ápolási Tanszék mb. tanszékvezető-helyettese, valamint Kaczur Ilona, az SZTE SZAKK Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatás egészségügyi szakoktatója.

 

SZTEinfo: Lévay Gizella

Fotó: Szécsi Annamária, SZTE NKI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek