SZTE Info

etesdahosoket

Az SZTE egészségügyi dolgozóit támogatja az Etesd a Hősöket nevű jótékonysági kezdeményezés

A koronavírus járvány ideje alatt a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóit kívánja élelemmel és más, igény szerinti adakozások centralizált, a kérések és felajánlások összehangolt, magas szintű koordinálásával segíteni a szegedi kezdeményezésű „Etesd a Hősöket” nevű jótékonysági platform.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Támogasd a Hősöket, hogy küzdhessenek érted és értem” – olvasható a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóit segítő kezdeményezés, az Etesd a Hősöket internetes oldalán, az etesdahosoket.hu-n. A koronavírus járvány idején a nagybetűs Hősök természetesen az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók, az ápolók és mentőtisztek.


– Ebben a nehéz időszakban az értünk vívott küzdelem támogatásaként a helyi éttermek étellel segíthetik a hőseinket. Az Etesd a Hősöket kezdetben lokális, később országosnak szánt szoftver platform, melynek célja, hogy a nővérek, orvosok és mentősök minden szükséges bátorítást megkapjanak a hatékony és jobb hangulatú munkavégzéshez. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központtal együttműködve a szegedi kezdeményezés feladata, hogy összegyűjtse a klinikákon dolgozók kéréseit, valamint az adakozásban részt vállaló cégek felajánlásait, majd biztonságos koordinációt követően eljuttassa a felajánlásokat a klinikákra, és a mentőállomásokhoz – fogalmazott Jobbágy Róbert szegedi vállalkozó, a szoftveres platform megalkotója, a szegedi kezdeményezés egyik ötletgazdája. Mint elárulta, a hasonló céllal megalakult, országosan ismert Etesd a dokit! jótékonysági projekt szervezőivel is kapcsolatban állnak, a tapasztalatokat megosztják egymással. Épp ezen tapasztalatok eredményeként kapott a koordináció szerepe kiemelt hangsúlyt a szegedi kezdeményezés megszervezésében.


etesdahosoket2


Az éttermek felajánlásaikat néhány egyszerű lépésben megtehetik a www.etesdahosoket.hu weboldalon vagy a segitek@etesdahosoket.hu e-mail címen keresztül. Eddig a Zero Streetfood és a Turbo Pizza éttermek csatlakoztak az Etesd A Hősöket jótékony akciójához, azonban ez a kör folyamatosan bővül. A felajánlások sorsáról minden nap lehet tájékozódni az Etesd a Hősöket – Szeged Facebook-oldalon.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.