SZTE Info

CE1569_ProsperAMnet_scientific_conference_20200207_Photo2

Nemzetközi színtéren mutatták be a ProsperAMnet projekt szolgáltatási radarjának prototípusát

A Szegedi Tudományegyetem közreműködésével, 10 közép-európai partner együttműködésével immár 10 hónapja tart a ProsperAMnet – Az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztése – elnevezésű projekt megvalósítása. A hamarosan megjelenő szolgáltatási radar első prototípusát a New York-i AAAI 2020 konferenciát kísérő workshopon mutatták be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

interreg_330x330A ProsperAMnet célja, hogy támogassa az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártókat abban, hogy sikeresek legyenek a szolgáltatási területükön.


Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar kutatói a ProsperAMnet projektben egy olyan mesterséges intelligencia algoritmusokra épülő, az interneten fellelhető adatokat automatikusan feldolgozó radar szolgáltatáson dolgoznak, ami segítséget nyújt a cégek terjeszkedési stratégiájának kialakításában. A létrejövő eszköz a céges weboldalak automatikus elemzését elvégezve meghatározza azok iparági besorolását, ezt követően a hasonló profillal rendelkező külföldi vállalatokkal kapcsolatos információkat oszt meg a felhasználókkal. A létrejövő radar szolgáltatás a természetesnyelv-feldolgozás és gépi tanulás eszköztárára építve, számos nyelv és adatforrás feldolgozására lesz képes európai és tengerentúli cégek vonatkozásában.


A ProsperAMnet hamarosan megjelenő szolgáltatási radarjának első prototípusát a New York- i AAAI 2020 konferenciát kísérő KDF (Tudásfejtés a strukturálatlan adatokból a pénzügyi szolgáltatásokban) workshopon mutatták be.


További információ a projekt márciusi hírlevelében.

 

Korábban írtuk:

Mesterséges intelligencia algoritmusokra épülő radar szolgáltatáson dolgoznak az SZTE szakemberei

Innovatív eszközök a gyártástechnológiát alkalmazó gyártók támogatására

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.