SZTE Info

Minőségirányítási rendszer belső auditor képzés a Mérnöki Karon

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara 2020. március 20-án és 21-én minőségirányítási rendszer belső auditor képzést tart a Konformitás Tanúsító Kft-vel együttműködésben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A képzést azoknak a hallgatóknak ajánlják, akik ipari, gazdasági, szolgáltatási területen, nagyvállalkozásoknál vagy kkv szervezetknél tervezik jövőjüket, és azoknak, akik érdekeltek a termelés- vagy szolgáltatás irányításban, vagy a személyzeti vezetésben.

A jelentkezési lap itt letölthető.

felhivas_mir_2020_03_530x749

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.