Bezár

Hírarchívum

SZTE_athidalo

Új ösztöndíjjal segíti hallgatóit az SZTE

Új ösztöndíjjal segíti hallgatóit az SZTE

2020. május 12.
2 perc

Pro Talentis Áthidaló ösztöndíjjal segíti a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatóit, akik a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, és ennek következtében egyetemi tanulmányaik finanszírozása is veszélybe került.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A brit Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási listáján és a Times Higher Education Impact rangsorán is a legjobb magyar egyetemként listázott Szegedi Tudományegyetem újfajta ösztöndíjat hozott létre a koronavírus-járvány miatt. Az egyetem hallgatóit nemcsak az online oktatás miatt érinti a kialakult veszélyhelyzet, hanem azért is, mert ennek következtében rengeteg diák munkavállaló veszítette el munkáját és jövedelmét is. Őket támogatja a Szegedi Tudományegyetem Pro Talentis Áthidaló ösztöndíjjal.

 

A sikeres pályázatot elnyert hallgatók a Pro Talentis Universitatis Alapítvány kuratóriumának döntésétől függően 20.000 és 100.000 Ft közötti egyszeri támogatást kapnak. Ezzel az egyszeri támogatással próbálja segíteni hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, hogy a kialakult veszélyhelyzet miatt minél kevesebb veszteség érje őket a kiesett jövedelmek következtében.

 

Az ösztöndíjra azok a nappali és levelező tagozatos egyetemisták pályázhatnak, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a pályázat benyújtásakor és a támogatás folyósításakor is. A pályázatban a hallgatóknak be kell mutatniuk elnehezült élethelyzetüket, éppen ezért a pályázathoz csatolni kell a jogszerű jövedelemszerző tevékenység megszűnését igazoló dokumentumot is. Igazolni kell, hogy a pályázó a Covid-19 vészhelyzet miatt olyan munkavégzésből származó jövedelemforrástól esett el, ami tanulmányai finanszírozását biztosította, megkönnyítette.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. május 31-e. A pályázatokat a juniorakademia@rekt.szte.hu e-mail címre kell küldeni. További információ itt.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek