Bezár

Hírarchívum

globe

Sikerült a kitűzött cél, az SZTE hallgatói megkerülték a Földet!

Sikerült a kitűzött cél, az SZTE hallgatói megkerülték a Földet!

2020. május 29.
3 perc

Véget ért az SZTE Mozdulj! verseny, melyben az SZTE hallgatói közel egy hónapig gyűjthették a kilométereket. A versenyzők összesen 43395 kilométert tettek, vagyis sikerült megkerülniük a Földet!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2020. április 13-án indult az SZTE Sportközpont szervezésében az SZTE Mozdulj! virtuális verseny, melyhez szinte bármilyen önerővel hajtott eszközzel lehetett csatlakozni, a lényeg az volt, hogy minél több kilométert tegyenek meg a sportos hallgatók. A versenyzők a Leghosszabb távot teljesítő kar és a Leghosszabb távot teljesítő hallgató címért rótták a kilométereket.


vegeredmeny_SZTE_Mozdulj


A Leghosszabb távot teljesítő kar címet az SZTE Mérnöki Kar nyerte el, akiknek a versenyzői közösen egészen New Yorkig jutottak el 7114,543 kilométerükkel. A dobogó második fokát az SZTE Természettudományi- és Informatikai Kar hallgatói érdemelték ki, akik virtuálisan Dhaka-ig értek el 6505,25 kilométerrel. A harmadik helyet az SZTE Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kara érdemelte ki. 6004,936 kilométerrel a BTK hallgatói egészen a nepáli Kathmandu-ig repültek.


Az egyéni címekért is versenybe szálltak a hallgatók. A Leghosszabb távot teljesítő hallgató címét a női versenyzők közül Kátai Fanni, az SZT BTK hallgatója nyerte el 1858,19 kilométerrel. Második helyezett lett Szolga Valentina 1314,29 kilométerrel, az SZTE GYTK versenyzője. A dobogó harmadik fokára pedig Kulman Csilla, az SZTE ETSZK hallgatója állhatott fel 1234,67 kilométerével.


noi_versenyzok

A legeredményesebb férfi versenyzők között első helyen végzett az SZTE MK hallgatója, Kiss Dániel, aki 1201,12 kilométert gyűjtött össze a verseny alatt. A második helyet érte el Makai Ádám, az SZTE TTIK hallgatója, aki 1084,79 kilométerrel végzett. A dobogó harmadik fokára pedig Márkus Viktor állhatott fel 999,99 kilométerrel, aki az SZTE JGYPK kilométereit gyarapította.


ferfi_versenyzok

A versenyzők a leghosszabb távot, 27480 kilométert, kerékpárral tették meg. A második legnépszerűbb sportág a futás volt, így összesen 6284,899 kilométert teljesítettek a versenyzők. Ezt követte az 5358,17 kilométer, amelyet gyalogosan tettek meg a résztvevők, beltéri eszközzel pedig 1901 kilométerig jutottak. Gördülő eszközzel 1370,15 kilométert, egyszemélyes vízi sporteszközzel pedig egy kicsivel több, mint 1000 kilométert teljesítettek a versenyben részt vevő hallgatók.


Az egyes kategóriákban is kihirdették a nyerteseket. Gyalogosan Kulman Csilla, az SZTE ETSZK hallgatója tette meg a leghosszabb távot, összesen 328,5 kilométert. Kovács Sarah, az SZTE ÁOK hallgatója tette meg futva a legtöbb kilométert, összesen 316-ot. A legtöbbet Kátai Fanni, az SZTE BTK hallgatója kerékpározott: 1844 kilométerével ebben a sportágban is megszerezte az első helyet. Márkus Viktor, az SZTE JGYPK hallgatója 424,09 kilométert tett meg valamilyen gördülő eszközzel, míg Hős Dániel Dominik, az SZTE FOK hallgatója valamilyen beltéri eszközzel tett meg 554,1 kilométert. Az egyszemélyes vízi sporteszközök kategóriájában Laczó Dániel, az SZTE TTIK hallgatója volt a legeredményesebb, összesen 321,66 kilométert tett meg így.


Gratulálunk minden díjazottnak és minden résztvevőnek!


SZTEinfo

Korábban írtuk:

Utolsó hetéhez érkezett az SZTE Mozdulj! verseny

SZTE a Föld körül – Új célt tűztek ki az SZTE Mozdulj! versenyben

Már több mint 7000 kilométert tettek meg az egyetem hallgatói

Melyik kar jut messzebbre? – Versenyre hív a Sportközpont!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek