Bezár

Hírarchívum

SZTE_athidalo

Hétvégéig lehet pályázni az SZTE Áthidaló ösztöndíjra

Hétvégéig lehet pályázni az SZTE Áthidaló ösztöndíjra

2020. május 27.
1 perc

2020. május 31-ig pályázhatnak a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatói az SZTE Áthidaló ösztöndíjra, akik a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, és ennek következtében egyetemi tanulmányaik finanszírozása is veszélybe került.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi egyetem hallgatóit nemcsak az online oktatás miatt érinti a kialakult veszélyhelyzet, hanem azért is, mert ennek következtében rengeteg diák munkavállaló veszítette el munkáját és jövedelmét is. Őket támogatja a Szegedi Tudományegyetem Pro Talentis Áthidaló ösztöndíjjal.


A sikeres pályázatot elnyert hallgatók a Pro Talentis Universitatis Alapítvány kuratóriumának döntésétől függően 20.000 és 100.000 Ft közötti egyszeri támogatást kapnak. Ezzel az egyszeri támogatással próbálja segíteni hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, hogy a kialakult veszélyhelyzet miatt minél kevesebb veszteség érje őket a kiesett jövedelmek következtében.


Az ösztöndíjra azok a nappali és levelező tagozatos egyetemisták pályázhatnak, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a pályázat benyújtásakor és a támogatás folyósításakor is. A pályázatban a hallgatóknak be kell mutatniuk elnehezült élethelyzetüket, éppen ezért a pályázathoz csatolni kell a jogszerű jövedelemszerző tevékenység megszűnését igazoló dokumentumot is. Igazolni kell, hogy a pályázó a Covid-19 vészhelyzet miatt olyan munkavégzésből származó jövedelemforrástól esett el, ami tanulmányai finanszírozását biztosította, megkönnyítette.


A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. május 31-e. A pályázatokat a juniorakademia@rekt.szte.hu e-mail címre kell küldeni. További információ itt és az alábbi linken elérhető videóban.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek