Bezár

Hírarchívum

nyito_covid_mintavetel_SZTE2

Folyamatosan veszik a mintákat a Szegedi Tudományegyetem munkatársai

Folyamatosan veszik a mintákat a Szegedi Tudományegyetem munkatársai

2020. május 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem is részt vesz abban az országos szűrővizsgálatban, amelynek célja, hogy pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kiterjedéséről és a fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik. A részvételi arány folyamatosan növekszik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A vizsgálatokat a régióban a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja szervezi.


– Négy megye 88 településén 15 team végzi a szűréseket. Már jelentős számban vettek részt a behívottak a szűrővizsgálaton, az elvégzett vizsgálatok száma pedig folyamatosan növekszik – számolt be Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke a klinikai járványelemző munkacsoport részeredményekről tartott videokonferenciáján. Hozzátette – korábbi részeredmények alapján – Csongrád megyében eddig 47, Bács-Kiskunban 49, Békésben 54, Jász-Nagykun Szolnok megyében 56 százalékos a részvétel.


covid_mintavetel_SZTE2


A mintavételezés az elkövetkező napokban tovább folytatódik. 2020. május 13-án, szerdán 8 és 12 óra között Kiskunfélegyházán, a Városi Sportcsarnok előtti szűrőbuszba, 10 és 18 óra között Kecskeméten, a Piaristák terére, 14 és 19 óra között Kiskunhalasra, a Művelődési Központ udvarába várják mintavételre azokat, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre.


Május 14-én, csütörtökön 8 és 11 óra között Baján, a Bácskai Kultúrpalotában, 9 és 17 óra között Lajosmizsén a Művelődési Házban, 13 és 19 óra között Kecskeméten, a Piaristák terén, az SZTE Háziorvosi Oktató Központjában végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai.


Csongrád megyében az alábbi időpontokban lesz még vizsgálat: 2020. május 13-án és 14-én, 12 és 18 óra között a szegedi 2. sz. Rendelőintézetbe (Vasas Szent Péter u. 1-3.), 2020. május 14-én, csütörtökön 8 és 18 óra között Szentesen, a Nagyörvény utcai orvosi rendelőbe várják mintavételre az érintetteket.


Szolnokon 2020. május 13-án, szerdán 10 és 18 óra között az Aba-Novák Kulturális Központban, május 14-én, csütörtökön 10 és 18 óra között a Hild János téri szűrőbuszban lesz mintavétel.


Békéscsabán 2020. május 13-án, szerdán és május 14-én, csütörtökön 10 és 18 óra között a Csabagyöngye Kulturális Központban végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai.


A Szegedi Tudományegyetem mindenkit, aki értesítést kapott, arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a mintavételi pontra.


SZTEinfo


Korábban írtuk:

Holnaptól a szegedi 2. sz. Rendelőintézetben végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai

Vasárnap a Dugonics téren végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai

A minta útja

Megkezdődtek a mintavételek

Mintegy 3000 koronavírus tesztet végez az SZTE az országos szűrővizsgálat részeként

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek