Bezár

Hírarchívum

Az SZTE munkatársai nem találtak pozitív tesztet

Az SZTE munkatársai nem találtak pozitív tesztet

2020. június 19.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai egyetlen pozitív tesztet sem találtak a Szeged-Csanád Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények alkalmazottjainak és ellátottjainak koronavírus szűrése alkalmával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Szegedi Tudományegyetem ingyen végezte el a Szeged-Csanád Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények 160 alkalmazottjának és 600 ellátottjának koronavírus szűrését. A vizsgálatok egyetlen pozitív tesztet sem találtak.

 

Prof. dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora emlékeztetett rá, hogy a járványhelyzet alatt lokális vírusgócpontokká alakult szociális otthonok intő példát mutattak a veszélyre, ezért az egyetem kiemelten fontosnak tartotta a segítségadást. Mint hangsúlyozta, a megelőzésben ennek óriási a szerepe.


Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársai júniusban több helyszínen: Szegeden a Harmat utcai Bálint Sándor Szeretetotthonban, az értelmi fogyatékos és halmozottan sérült fiatalok számára fenntartott bentlakásos intézményben, a Kálvária Védőotthonban, Hódmezővásárhelyen a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatóban, Újkígyóson a Szent Erzsébet Szeretetotthonban, Gerendáson pedig a Szent József Szeretetotthonban végezték el a garat és orrtörlet, valamint vérminták alapján a tesztelést.

 

A rektor továbbra is óvatosságra intett – mint mondta – az eddigi tapasztalatok alapján kell cselekedni, hiszen elképzelhető, hogy lesz második hulláma is a vírusterjedésnek. Az országban az SZTE az első felsőoktatási intézmény, amely – ugyancsak a vírushelyzet veszélye miatti társadalmi felelősségvállalás jegyében – szervezett formában elkezdte az egészségügyi ellátásban dolgozó közel 4500 egyetemi dolgozó koronavírus szűrését.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek