Bezár

Hírarchívum

kerdoiv

Már otthon is kitölthető a betegellátáshoz szükséges kérdőív

Már otthon is kitölthető a betegellátáshoz szükséges kérdőív

2020. július 22.
2 perc

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba érkező betegek ellátását gyorsítja, ha az érintettek már otthon kinyomtatják és kitöltik az úgynevezett pretriázs kérdőívet, mert így a betegellátásra való előkészítés fázisaiból már csak a legrövidebb kettőn kell átesniük a pácienseknek az egészségügyi intézménybe való belépéskor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egységeiben visszaállt a járóbeteg ellátás, a pácienseket telefonon egyeztetett időpont alapján fogadják.


A rendelésre érkezéskor a betegeknek kötelező módon át kell esniük az úgynevezett pretriázson, vagyis azon az előszűrésen, amellyel a páciensek közül a koronavírus gyanús eseteket szűrik ki. Ennek első lépése a telefonos előszűrés, a második a testhőmérséklet mérése, valamint a pretriázs kérdőív kitöltése.


– Ha a Klinikai Központba érkező páciensek otthon kinyomtatják, kitöltik és magukkal hozzák a pretriázs kérdőívet a rendelésre, akkor megkönnyítik az egészségügyi intézményekben zajló előszűrő feladatot, ezzel pedig saját maguknak is időt spórolnak meg. Ebben az esetben ugyanis már csak egy testhőmérséket mérés és a triázs személyzet aláírása kell ahhoz, hogy a páciensek bejussanak a szakrendelésre, így pedig lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé válik a feladat – mondta dr. Pető Zoltán, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály vezetője.


A pretriázs kérdőív hét kérdést tartalmaz, a kérdések mind arra hivatottak, hogy kiszűrjék a koronavírus gyanús eseteket, és ezáltal megakadályozzák a továbbfertőzést. A kérdőívet a páciensnek alá kell írnia, és fel kell tüntetnie a kitöltés dátumát is.


A kérdőív magyar nyelven erről a linkről tölthető le.

A kérdőív angol nyelven erről a linkről tölthető le.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek