Bezár

Hírarchívum

Hamarosan indul a Demola program tavaszi szemesztere

Hamarosan indul a Demola program tavaszi szemesztere

2020. január 14.
2 perc

Első vidéki egyetemként a Szegedi Tudományegyetem csatlakozott a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor program keretében. A Demola program célja egy fiatal, nyitott, multidiszciplináris közösség létrehozása, amely kreatív ötletekkel és módszerekkel dolgozik valós üzleti kihívások megoldásán. A tavaszi szemeszterre már várják az egyetemi hallgatók jelentkezését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Demola olyan nyílt innovációs platform, ahol nemzetközi projektcsapatok dolgozhatnak valós céges kihívásokon, co-creation módszerrel, 8 héten keresztül. A csapatok közösen dolgoznak a vállalati partnerrekkel, hogy a lehető legjobb megoldást dolgozzák ki, a felvetett vállalati vagy ipari problémára. A projektmunka eredményét a csapatnak pitchelnie kell a megbízó cég képviselőinek. A program 2019-es indulása óta 6 hallgatói csapat dolgozott sikeresen együtt 2 nagyvállalat 4 esettanulmányán.


Miért jelentkezz a kurzusra hallgatóként?

  • A cég vezetőivel dolgozhatsz együtt valós üzleti kihíváson egy multidiszciplináris csapat tagjaként, amelyért cserébe 2 kreditet kapsz.
  • Mindannyian egyenértékű csapattagok lesztek, de a projekt során létrejövő szellemi tulajdon joga (IPR) a tiéd marad, a cég csak nem kizárólagos jogot kap a licenciába vételre.
  • Már hallgatóként elsajátíthatod a vállalkozói szemléletet, a csapatmunka és a projektalapú munka alapjait.
  • Egy inspiráló közösség tagja lehetsz.
  • Kitűnhetsz a többi hallgató közül, a Demola projekt kiválóan mutat majd az önéletrajzodban is.

Ha egy izgalmas szakmai kihívásban próbálnád ki magad, az alábbi linken keresztül már most jelezheted részvételi szándékod az „open application” opciót választva.


A legfrissebb információkért figyeld az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor program Facebook és Instagram oldalát, valamint a Demola honlapját.

 

Korábban írtuk:

Ipari kihívásokra adtak választ az SZTE hallgatói

Óriási hangulat a Demola program őszi nyitó rendezvényén Szegeden

Elindult a Demola szegedi központjának első projektidőszaka

Első vidéki egyetemként csatlakozott az SZTE a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek