SZTE Info

Elindult a Demola szegedi központjának első projektidőszaka

A Demola szegedi központjának első esetmegoldásainak kick-off rendezvényeit tartják május 9-10. között a Szegedi Tudományegyetemen. A hallgatói csapatok két üzleti kihíváson dolgoznak 8 héten keresztül facilitátorokkal és az esetmegoldást szolgáltató vállalkozások vezetőivel közösen. Az első esetmegoldás a fenntartható csomagolás, míg a második a robotika és az automatizálás területéhez kapcsolódik. A projektmunka eredményét a csapatoknak pitchelnie kell a megbízó cég képviselőinek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 8 hetes folyamatos munka alatt több Demola eseményen vesznek részt a csapatok, amelynek első állomása a kick-off event. A kick-off esemény indításaként bemutatkoznak a Demola hálózat külföldi képviselői, ezt követően az esetmegoldásban részt vevő hallgatók, továbbá az üzleti kihívást szolgáltató vállalkozások.


A hallgatók mélyebb betekintést kapnak a megoldandó üzleti kihívásról, amelyet a vállalkozások képviselői mutatnak be. Mindezeken túl a résztvevők megismerik a facilitátorokat, illetve magát a Demolát és a 8 hetes folyamat fázisait. A kick-off fő célja a csapatépítés, az esetleges kommunikációs gátak feloldása a szereplők között, amely elősegíti, hogy a felek egyenrangú félként tekintsenek egymásra, amely elengedhetetlen a hatékony munkához.


A Demola projekteket minden szemeszterben kiírják, ahova kivétel nélkül várják minden kar hallgatóit és fiatal kutatóit, akik elegendő késztetést éreznek magukban, hogy 8 héten keresztül intenzíven dolgozzanak egy innovatív csapat tagjaként a cégvezetőkkel közösen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.