Bezár

Hírarchívum

THE_EE_2020

Az SZTE az első 250 legjobb egyetem között a THE friss listáján

Az SZTE az első 250 legjobb egyetem között a THE friss listáján

2020. február 19.
1 perc

Nyilvánosságra hozták a Times Higher Education Emerging Economies rangsorát, amelyen a Szegedi Tudományegyetem ismét előkelő helyen végzett. Az intézmény a 201-250. helyet szerezte meg a feltörekvő országok legjobb felsőoktatási intézményeinek rangsorában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2020-ban az immáron 553 egyetemet figyelembe vett, a tavalyihoz közel 100 egyetemmel bővült rangsorban ismét jó helyen végzett az SZTE: az intézmény a 201-250. helyet tudhatja magáénak. A listát a kutatási és oktatási környezet akadémiai megítélése és nemzetközi beágyazottsága, a publikációs és idézettségi mutatók, valamint intézményi bevételek alapján állították össze. A rangsorban 8 magyar egyetem szerepel, ezek közül a Szegedi Tudományegyetem a 4. helyen áll. Ez azt jelenti, hogy az SZTE a hazai intézményeket tekintve tartja helyét a listán.

 

A Times Higher Education Emerging Economies rangsort idén is kínai felsőoktatási intézmények vezetik, a Tsinghua University, a Peking University és a Zhejiang University. 2020-ban újdonság, hogy szaúd-arábiai és izlandi egyetemek is bekerültek A 2020. február 18-án nyilvánosságra hozott lista itt elérhető.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek