SZTE Info

Népszerűek az SZTE keresztféléves képzései

A Szegedi Tudományegyetem hat karán indultak keresztféléves mesterképzések. 2020 februárjában összesen 143 hallgató kezdte meg tanulmányát valamely mesterképzésen. A legnépszerűbb szakok között van az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, a vállalkozásfejlesztés és a programtervező informatikus szak is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A korábbi évekhez képest változatlanul magas számban, összesen 143-an kezdték meg mesterképzésüket a keresztféléves eljárásban a 2020-as tavaszi szemeszterben a Szegedi Tudományegyetem hat karán.


Az SZTE BTK négy szakon hirdetett mesterképzést, az SZTE ETSZK és az SZTE MGK egy szakon, az SZTE GTK-n pedig négy szakon tanulhattak tovább a végzett hallgatók. A mérnöki képzések iránt érdeklődők az SZTE MK öt mesterképzése közül választhattak, az SZTE TTIK-n pedig kilenc szakon folytathatták tanulmányaikat a hallgatók.


Az SZTE GTK négy szakja közül a vállalkozásfejlesztés volt idén a legnépszerűbb: 14-en nyertek felvételt a mesterképzésre. Az SZTE MK-n az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki szak volt a legnépszerűbb, itt 30 hallgató kezdte meg tanulmányait. Az SZTE MGK vidékfejlesztési agrármérnöki szakjára 14-en jutottak be, míg az SZTE TTIK 9 meghirdetett képzése közül a programtervező informatikus szak bizonyult a legnépszerűbbnek. Ezen a szakon 14-en kezdték meg tanulmányaikat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.