SZTE Info

sport

Jelentkezz Sportnagykövetnek és mozgasd meg az SZTE-t!

Sportnagykövetek jelentkezését várja 2020. március 13-ig az SZTE Sportközpont. A „Sportnagykövetek és Sportmentorok az Egyetemeken” projektbe azon aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók jelentkezhetnek, akik elkötelezettek a sport iránt és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS), illetve az SZTE Sportirodával közösen készek fejleszteni az egyetemi sportéletét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Finn Egyetemi Sportszövetség kidolgozott egy egyetemistákat elérő, hallgatói mentorbázison alapuló projektet, amelyet a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) által kiírt nemzetközi pályázat részeként a MEFS Magyarországon valósít meg a meglévő sportiroda-hálózat bevonásával. A projektben kiemelt szerepet kapnak a hallgatói sportszervezők, a sportszakmai szervezeti egységek és az egyetemi sportklubok. A projekt célja, hogy a hallgatók motiválják hallgatótársaikat a sportéletben, és olyan sportközösségek jöjjenek létre, ahol a tanulás mellett kiemelt szerep jut a szabadidős sportra és az intézményi csapatokat támogató szurkolótábor kialakítására is.


A „Sportnagykövetek és Sportmentorok az Egyetemeken” projektbe azon aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók jelentkezését várják, akik elkötelezettek a sport iránt és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel, illetve az intézményi sportirodákkal közösen készek fejleszteni egyetemük sportéletét.


A Sportnagykövet feladatai:

 • hallgatók aktivizálása
 • sportmentor hálózatot alakít ki fizikailag aktív hallgatótársaiból
 • felveszi a kapcsolatot az egyetemi „sportos” szervezeti egységekkel
 • feltérképezi az egyetemi, egyetem által támogatott sportolási lehetőségeket
 • egyetemistákat érintő sportaktivitások kommunikációja
 • mérések, beszámolók készítése a sportiroda és a MEFS felé

A jó Sportnagykövet:

 • meghatározó befolyással van hallgatótársaira,
 • egyszerre aktivizál személyesen és a közösségi médiában is hatékonyan,
 • ismeri az egyetemi korosztályok motivációit és kommunikációs szokásait,
 • jól együtt tud működni a szükséges szervezetekkel, egyetemi szervezeti egységekkel, sportirodával,
 • jól kommunikál szervezeten belül és a közösség felé,
 • a sportmentorokkal együtt elhivatottan fejleszti az egyetemi sportközösséget, motiválja a hallgatókat a rendszeres testmozgásra
 • munkáját körültekintően, kreatívan és precízen látja el, proaktívan lép fel a projekt céljainak megvalósítása érdekében

Jelentkezés formája:

Készíts egy rövid anyagot (írásban, videón stb.), mely az alábbi kérdésre válaszol: „Mit tennél, hogy az egyetemen többet mozogjanak hallgatótársaid?” A pályázatokat Fintor Csabának, az SZTE Sportiroda vezetőjének kell elküldeni a fintor.csaba@sport.u-szeged.hu címre.


Jelentkezési határidő: 2020. március 13. (péntek)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.