SZTE Info

dualis_kepzesi_borze

Informatikai Duális Képzési Börzét tart az SZTE TTIK

Első alkalommal rendezi meg az SZTE TTIK Informatikai Intézete a Duális Képzési Börzét 2020. február 14-én, pénteken 9 és 13 óra között, melynek célja, hogy az informatikus hallgatók megismerkedjenek a duális képzés nyújtotta lehetőségekkel, és a duális képzésben részt vevő partner cégekkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen kiállítóként jelen lesznek azon informatikai cégek, amelyek részt vesznek az SZTE TTIK Informatikai Intézet duális képzési programjában. A látogatókat az esemény fő szervezői, az Informatikai Duális Képzési Központ munkatársai fogadják. Az Intézet jelenleg gazdaságinformatikus, programtervező informatikus és mérnökinformatikus BSc és MSc szakokon kínálja a duális képzést 7 ipari partnerrel együttműködve, de folyamatban van a szakok és a partnerszervezetek bővítése.

A börzére várnak minden érdeklődő jelenlegi vagy jövőbeli hallgatót, akik szeretnének tájékozódni a duális képzési formáról, és találkozni azon cégekkel, akiknél elkezdhetik a gyakorlati munkát. Mivel a duális képzési formára legkésőbb az egyetemi tanulmányok második félévének elejéig lehet jelentkezni, elsősorban a 2019 őszén, illetve 2020 tavaszán keresztfélévben tanulmányaikat megkezdő hallgatókat várják, akik már konkrét állásinterjúra is kaphatnak meghívást a jelen lévő cégektől. A börze a jövőbeli felvételizők számára is remek lehetőség, hogy megismerkedhessenek a programmal.

A duális képzés célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzés során a hagyományosnál lényegesen hosszabb szakmai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, így az elméleti tudás mellett komoly munkaerő-piaci tapasztalatra is szert tesznek. A szorgalmi időszakot a nappali munkarendű hallgatókkal együtt végzik. Míg a vállalati gyakorlati időt a szabadidejükben a szorgalmi időszak alatt, valamint ezt követően a cégnél töltik. A vállalkozással kötött hallgatói munkaszerződés értelmében a képzés teljes idejére hallgatói munkadíjat kapnak a duális képzésben részt vevő hallgatók.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.