SZTE Info

Életre szóló tapasztalatok az Alma Mater mentorprogramban

Ismét indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram tavaszi ciklusa, ahol a hallgatók volt SZTE-sektől szerezhetnek valódi gyakorlati tudást már az egyetemi éveik alatt. A jelentkezést első körben 2020. február 21-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A négy hónapon át tartó program alatt a mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét. A hallgatók így első kézből szerezhetik meg azokat a gyakorlati tapasztalatokat, amelyek szakmájukban elengedhetetlenek.


Az Alumni Mentorprogram 2019/2020-as tavaszi ciklusában 52 mentor, 120 mentorhellyel várja a hallgatókat az SZTE minden karáról. A mentorprogramot kurzusként is fel lehet venni, és passzív státuszú hallgatók is jelentkezhetnek.


Mentorprogram_plakat_nagy


A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra - havi három találkozó javasolt - ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére.


A kiválasztás után, a mentorprogram megnyitó ünnepségét 2020. március 4-én tartják.


A mentorok felhívásai, jelentkezés és további információ az SZTE Alma Mater honlapján és a Facebookon.  

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.