SZTE Info
Screenshot_2020-12-23_Karacsonyi_szerenad_a_korhazban_fekvo_betegeknek_es_az_egeszsegugyi_dolgozoknak1

Szerenádot adtak az egészségügyi dolgozóknak és a betegeknek

A Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat karácsonyi szerenáddal lepte meg a klinikákon dolgozókat és lábadozókat. Ilyen módon szerették volna továbbítani feléjük a reményt és a szeretetet. A szerenádról készült videót Kondé Lajos pasztorális püspöki helynök karácsonyi köszöntése vezeti fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az AranyEzüst Quartett a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat szervezésében adott szerenádot december 17-én az SZTE szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Petri Gábor Klinikai Tömbben és az Újklinika aulájában. A szolgálat munkatársai ezzel a jelképes ajándékkal szerettek volna ünnepi hangulatot csempészni a klinikákra. A szerenádról készült videót Kondé Lajos pasztorális püspöki helynök karácsonyi köszöntése vezeti fel.A videóban felcsendül a Pásztorok, pásztorok, a Csendes éj, az Ó jöjj, ó jöjj üdvözítő, a Mennyből az angyal, az Ó gyönyörű szép és a Dicsőség mennyben az Istennek ének is. Hallható a Jingle Bells, valamint Arcangelo Corelli két karácsonyi darabja is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.