Bezár

Hírarchívum

cover

Idén is együtt várta a Mikulást az SZTE közössége

Idén is együtt várta a Mikulást az SZTE közössége

2020. december 09.
2 perc

Nagyon népszerű volt az SZTE Alma Mater idei Mikulás-váró programja is: a közösségi média felületeken közzétett „Üzenj a Mikulásnak verssel/rajzzal” felhívásra számos mű érkezett be az SZTE öregdiákjaitól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2020-as év számos ponton nehezítette meg életünket, elszigetelődtünk szeretteinktől, nem vehettünk részt a megszokott programokon, rendezvényeken. Így volt ez a hagyományosan megrendezett, az SZTE volt hallgatóinak és gyermekeiknek szóló Alma Mater Mikulás ünnepséggel is, amelyet a járványhelyzet miatt nem tarthatott meg az egyetem öregdiák szervezete – ehelyett azonban online aktivitásokra szólította a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő közösség apraja-nagyját. A felhívás szerint a Mikulásnak rajzokat, üzeneteket, vagy videóra vett verseket és dalokat küldhettek a gyerekek az SZTE Alma Materen keresztül. A beérkezett alkotásokat a szervezet közzétette Facebook oldalán, a résztvevő gyerekek pedig a megszokott módon mikuláscsomagot és az SZTE Klebelsberg Könyvtár által felajánlott könyveket is kaptak műveikért.


konyvek1_1


A Mikulásnak küldött üzenetek között szerepelnek rajzok, versek, dalok, kézműves alkotások és levelek is. Minden művet az SZTE Alma Mater Facebook oldalának hírfolyamában, honlapján, a rajzokat pedig ebben az albumban lehet megtekinteni.


– Hosszú évek óta az SZTE Alma Mater Mikulás ünnepség nyújt minőségi és színvonalas alkalmat gyermekeinknek, hogy átélhessék a csodát – fogalmazott egy volt SZTE-s anyuka, akinek a gyermekei rajzokat küldtek idén a Mikulásnak.


rajzok


– Minden évben kapunk ajándékot a Mikulástól, mert vagy én, vagy a testvéreim szoktunk nyerni a rajzversenyen – mondta el kérdésünkre Sára (6), hogy miért szereti az SZTE Alma Mater Mikulást. Az idei akció során minden gyermek kap finomságokkal teli Mikulás csomagot és könyveket, amiket az SZTE Klebelsberg Könyvtára ajánlott fel.


konyvek1_2


– Nagyon sajnálom, hogy nem mehetek veletek a könyvtárba mulatni! Nagyon szeretlek titeket! Kellemes ünnepeket! – üzente Anna (8).


– Én örömet szerettem volna okozni a Mikulásnak, azért rajzoltam neki – fogalmazott Stefi (4), és hozzátette, hogy reméli, jövőre már együtt lehetnek a Mikulással és a többi gyerekkel a TIK Könyvtárában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek