veradas

Véradásara hívja gólyáit és az egyetemi polgárokat az SZTE

A Szegedi Tudományegyetemen 2020. augusztus 31-én kezdődik a beiratkozási hét, a gólyák a József Attila Tanulmányi és Információs Központban iratkozhatnak be. Az SZTE vezetősége arra kéri az elsőéveseket, hogy adjanak vért, ezzel segítve a régiós vérhiány csökkentését.

A beiratkozási hét minden évben nagy esemény a szegedi egyetem elsőévesei életében: a gólyák akkor költöznek Szegedre, elkezdik belakni a várost, és elintézik az egyetemi életükkel kapcsolatos fontos teendőket is. A beiratkozás helyszíne hagyomány szerint idén is a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, ahol az ügyintézés mellett véradásra is várják a gólyákat és az SZTE polgárait.

 

A Szegedi Tudományegyetem polgárai között nagyon sokan vannak, akik évente többször adnak vért, erre most is nagyon nagy szükség van, hogy zökkenőmentes legyen az SZTE egészségügyi intézményeinek vérkészítmény ellátása: a Szegeden levett vér jelentős része ugyanis a helyi klinikákra kerül.

 

Vért minden egészséges 18 év feletti felnőtt adhat. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ kártya is. Véradásra augusztus 31., hétfőtől szeptember 4., péntekig, reggel 8 órától délután fél 5-ig várják a gólyákat, és mindenki mást, aki szeretne megmenteni három életet. Az önkéntes véradók segítségét ajándékokkal köszönik meg a szervezők.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.



FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.


További hallgatói vélemények >>>