SZTE Info
Desktop9

ÚJ JÖVŐKÉP MNB Tanulmányi verseny 2020

A Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub közös tanulmányi versenyt hirdet. A verseny egyik fontos célja, hogy ösztönözze a hallgatókat saját kutatásuk megkezdésére vagy folyamatban lévő kutatásuk folytatására.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Vannak elképzeléseid a jövővel kapcsolatban? Érdekel a gazdaságpolitika világa és kész vagy szakemberek előtt bemutatni az ötleteidet? Ha nem félsz a megmérettetéstől, akkor indulj önállóan vagy csapatban a Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub közös tanulmányi versenyén!


card_123


A versenyről


A pályamű témája az alábbi témakörök egyike közül választható:


Otthont mindenkinek program

Biztonságos nyugdíjrendszer

Új demográfiai program

Versenyképes felsőoktatási rendszer

Digitális azonnali pénzügyi rendszer


A verseny két (2) fordulóból áll. Az első (válogató) fordulóban a résztvevőknek a jelentkezési időszak megnyitásától kezdve a kiadott témakörök egyikéhez kapcsolódóan kell a versenyfelhívásban meghatározott szempontoknak megfelelő pályaművet készíteni. A második (döntő) fordulóba azok a pályaművek juthatnak tovább, amelyeket az adott témakörhöz rendelt szakmai bizottság tagjai arra alkalmasnak találnak. A döntőn a pályaművek szerzőinek szóban kell előadniuk rövid prezentációjukat a témakörhöz rendelt szakmai bizottság előtt.


A szerzőknek lehetőségük van a regisztrációt követően azonnal feltölteniük pályaművüket ezen oldal alján, valamint a pályaművet a benyújtási határidőig módosíthatják is.


A döntőbe jutó szerzők külön szekciókba lesznek beosztva, több napra lebontva a pályaműhöz választott témakör alapján. Minden szerzőt (csapat esetén csak a csapatkapitányt) e-mailen keresztül fogunk értesíteni, hogy melyik nap és mely időpontban fog prezentálni. A döntőt egy ünnepi díjátadó fogadás zárja.


A verseny részletes szabályzatát ide kattintva éritek el.


A számotokra legmegfelelőbb téma kiválasztásához és a szerzők szakmai teljesítményének támogatásához témaválasztási segédanyagot készítettek a szervezők, amelyet ide kattintva érhettek el.


Díjazás


10 darab „Kiváló pályamű” díj: bruttó 1 000 000 Ft/díj

10 darab „Jeles pályamű” díj: bruttó 500 000 Ft/díj

PhD különdíj kategóriánként: bruttó 1 000 000 Ft/díj

MNB Kiválósági Ösztöndíjas különdíj: bruttó 1 000 000 Ft


A bizottság által a döntőben nyújtott teljesítmények alapján kiosztott tárgyjutalom:


50 db tárgyjutalom (mobilinternetre képes iPad)


Időzítés


Jelentkezési és pályamű feltöltési időszak: 2020. augusztus 19. 15:00 – 2020. október 18. 23:59.


Élődöntő: 2020. november 17-19.

Ünnepi díjátadó fogadás: 2020. november 19.


Részvétel


A versenyre a magyarországi és külhoni, magyar nyelvű képzést is indító felsőoktatási intézményben 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alapképzésben (BA/BSc), osztatlan képzésben, mesterképzésben (MA/MSc) és doktori tanulmányokban résztvevő teljes idejű (nappali munkarendű) hallgatók pályázhatnak egyénileg, valamint két (2) és három (3) fős csapatokban.


A doktori tanulmányokat folytató hallgatók, ha csapatban kívánnak indulni, akkor kizárólag más, szintén doktori tanulmányokat folytató hallgatókkal lehetnek egy csapatban. Ugyanezen megkötés nem vonatkozik az alap-, osztatlan- és mesterképzésben tanulmányokat folytató hallgatókra.


Kapcsolódó dokumentumok


A verseny részletes szabályzatát ide kattintva lehet elérni.


A témaválasztási segédanyagot ide kattintva lehet elérni.


Kapcsolat


A versennyel kapcsolatos szakmai kérdéseket a protokoll@mnboktatasiklub.hu e-mail címre, a technikai kérdéseket a support@ecosim.hu e-mail címre várják.


További részletek itt.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.