Bezár

Hírarchívum

potfelveteli

Több mint 380 hallgató került be a pótfelvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetemre

Több mint 380 hallgató került be a pótfelvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetemre

2020. augusztus 28.
2 perc

Tovább növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem. A 2020-as általános felvételi eljárásban felvett 5906 új hallgató mellett 387 jelentkező került be a pótfelvételi eljárás során az SZTE valamely képzésére. A gólyákat 2020. augusztus 31. és szeptember 5. között, előre egyeztetett időpontban, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint 440 képzést hirdetett a 2020-as pótfelvételi eljárás során a Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja, alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken, államilag finanszírozott és költségtérítéses helyekre. A képzésekre több mint 600-an jelentkeztek, közülük 387 hallgatót vett fel az intézmény. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, augusztus 9-ig jelentkezhettek az SZTE képzéseire. A ponthatárokat augusztus 27-én hozták nyilvánosságra a felvi.hu oldalon.


Továbbra is az egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az SZTE


A 2019-es adatokhoz képest több mint 50 fővel emelkedett a pótfelvételi eljárásban jelentkezők száma. A szegedi egyetem képzéseire összesen 609-en jelentkeztek, ezzel hazánkban az egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az SZTE lett. A több mint 600 jelentkező közül összesen 387 hallgatót vett fel az intézmény: 236-an alap, 73-an osztatlan, 36-an mester, 42-en felsőoktatási szakképzésen kezdhetik meg tanulmányaikat. A legtöbb hallgató nappali és levelező munkarendű képzéseken kezdi meg a 2020/2021-es tanévet.


A legtöbb jelentkezőt az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK) fogadja, itt több mint 100 pótfelvételis hallgató kezdheti meg tanulmányait. A JGYPK képzései mellett népszerűek az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar szakjai is. A legtöbb pont – összesen 440 – a keleti nyelvek és kultúrák (altajisztika) szakra kellett, de magas volt a ponthatár az általános orvos (421 pont), a gépészmérnöki (412 pont), az élelmiszermérnöki (408 pont), a fogorvos (401 pont), a mechatronikai mérnöki (400 pont), valamint a földrajz (400 pont) szakokra is.


Több mint 8000 gólya várható az SZTE-re


A külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően várhatóan több mint 8000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2020 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen. A gólyákat 2020. augusztus 31. és szeptember 5. között, előre egyeztetett időpontban az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra. A rendezvény nem titkolt célja, hogy az egyetemre érkezők már az első nap érezzék, Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak.


A gólyák beilleszkedését az SZTE Felvettek honlapja is segíti, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek