SZTE Info

Alma_Mater_mentorprogram_2019

Mentorok jelentkezését várják a megújult Alumni mentorprogramba

Megújult formában indítja el az egyetem öregdiák szervezete, az Alma Mater az Alumni mentorprogram 14. ciklusát a 2020/2021-es őszi szemeszterben. A mentorok jelentkezését 2020. szeptember 4-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között kötetlen formában. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét. Mentor lehet minden, korábban a Szegedi Tudományegyetemen, vagy jogelőd intézményeiben diplomát szerzett segíteni kívánó személy.


A program szervezése és kommunikációja az Alma Mater új honlapjának segítségével történik, ami megkönnyíti a mentorok és mentoráltak egymásra találását, valamint a programon belüli kommunikációt.


AMP_indexkep


Amennyiben érdekli a jelenlegi SZTE-s hallgatók szakmai támogatása, szívesen részt vállalna belőle az Alumni Mentorprogram keretében, tegye az alábbiakat:

  • regisztráljon az új honlapon: uniszegedalumni.com;
  • a regisztráció során jelölje, hogy „Szívesen segítek mentorálásban”.

Ezzel a két egyszerű lépéssel segítsége máris elérhetővé válik a jelenlegi hallgatók számára, akik elektronikus formában tudják Önnel közvetlenül felvenni a kapcsolatot, valamint az Alma Mater mentorprogram koordinátorai számára is láthatóvá válik jelentkezése, akik a regisztrációt követően felveszik Önnel a kapcsolatot a további teendők, lépések tekintetében.


A mentorok jelentkezését szeptember 4-ig várják.


Kérdés esetén írjon az almamater@szte.hu címre, vagy vegyen részt az online tájékoztatón az Alma Mater Facebook oldalán, 2020. aug. 31-én 13 órakor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.